Administracions

Nova oficina a Girona per fomentar la sostenibilitat

El nou servei, que l’alcaldessa, Marta Madrenas, va inaugurar ahir, és una de les iniciatives del consistori per lluitar contra el canvi climàtic

Assessorarà sobre la transició energètica

L’Ajuntament de Girona va inaugurar ahir l’oficina per la sostenibilitat, un nou servei que s’encarregarà de sensibilitzar i assessorar sobre sostenibilitat, canvi climàtic i transició energètica. El nou servei està situat als baixos del número 4 del carrer Ciutadans, on hi havia hagut la perfumeria Jordà. L’objectiu del consistori gironí és millorar en agilitat i proximitat envers la ciutadania; per això s’ha optat per situar l’oficina a peu de carrer i centralitzar en un únic espai tota la informació sobre la sensibilització ambiental, l’emergència climàtica i la sostenibilitat. “A vegades se’ns diu que les administracions no som prou àgils. Ara, des del consistori hem creat un equipament per trencar aquest impediment i per avançar cap a una Girona verda i sostenible”, va assenyalar l’alcaldessa, Marta Madrenas.

En concret, a l’oficina s’hi informa sobre les bones pràctiques ciutadanes i comunitàries per fer front al canvi climàtic; entre altres, la gestió de l’aigua, dels residus, mobilitat sostenible o la tinença responsable d’animals de companyia. Al mateix espai també s’hi donarà assessorament per instal·lar energies renovables i s’hi traslladaran dos serveis més del consistori: l’oficina d’eficiència i pobresa energètica; i el punt d’informació energètic. Des d’aquests dos serveis es donarà suport a tothom qui pateixi situacions de pobresa energètica i s’assessorarà sobre eficiència als edificis assessorant, per exemple, els propietaris que vulguin fer reformes a casa seva. L’oficina està oberta de dilluns a divendres de 9 a 14 h. L’entrada és lliure i només cal demanar cita prèvia en cas que el servei ho indiqui o per a visites d’assessorament personalitzat.

LA FRASE

Hem creat un equipament per avançar cap a una Girona verda i sostenible
Marta Madrenas
alcaldessa de girona

Estratègia per l’emergència climàtica

L’Ajuntament de Girona afronta el tram final de la tercera fase del procés participatiu del pla de transició ecosocial, en què es defineixen de forma participativa entre l’administració, les entitats i la ciutadania els eixos estratègics i els objectius específics del pla. Fins al 3 de febrer s’organitzen tres sessions. Ahir a les 18.30 h i de forma virtual es va debatre sobre l’energia, els residus i l’aigua. El 27 de gener, sobre la justícia social, global i climàtica, i el 3 de febrer, sobre el model econòmic, tecnologia i digitalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri d’Olot

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt