Administracions

Sancions de mil euros a Palamós pels patinets

La policia local inicia una campanya informativa fins al 5 d’abril, abans de fer efectiva la nova normativa reguladora

L’incompliment de les noves normes d’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP), principalment patinets, pot comportar a Palamós sancions de fins a 1.000 euros. Amb aquests vehicles només es pot circular per la calçada o per carrils adaptats per a les bicicletes i està prohibida la circulació per zones de vianants, voreres, places, i també per vies interurbanes.

Amb tot, i segons el regidor de Seguretat i Mobilitat, Alfons Bartolomé, abans de fer efectives les sancions es durà a terme una campanya informativa que s’allargarà des de l’entrada en vigor de la normativa, dilluns vinent, fins al 5 d’abril.

“Conduir un VMP comporta –explica Bartolomé– respectar totes les normes i la senyalització, com qualsevol altre vehicle”, i hi afegeix: “Els conductors han de tenir en compte direccions prohibides, semàfors, STOP, entre altres elements, a més de senyalitzar les maniobres amb antelació amb els braços, i durant la nit, o en situacions de visibilitat escassa, s’ha de circular amb llums”. Segons la normativa que entra en vigor dilluns que ve, aquests vehicles no poden superar una velocitat de 25 quilòmetres per hora, només hi pot anar un ocupant, i únicament estan autoritzats per a persones a partir dels 16 anys.

Sensibilització

Davant l’aplicació d’aquesta nova norma, l’àrea de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament començarà una campanya sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) al municipi. La campanya que s’ha dissenyat inclou l’edició d’un vídeo explicatiu i d’un cartell informatiu, que es distribuiran, respectivament, per les xarxes socials municipals i per les escoles, hotels o càmpings del municipi, on es detallen les normes bàsiques que cal tenir en compte a l’hora de circular amb un patinet elèctric.

L’objectiu d’aquestes primeres accions és sensibilitzar els usuaris dels patinets elèctrics per garantir la seva seguretat i també la dels vianants. La policia local serà la que farà a partir d’aquest dilluns i fins al 5 d’abril aquesta campanya de controls per informar de l’aplicació de la nova normativa. Les patrulles establiran controls diaris en diferents punts del municipi especialment a les hores de les entrades i sortides dels centres d’ensenyament. Es potenciarà la vigilància a peu per les zones comercials i el passeig del mar, per reforçar la prohibició de circular per aquests espais. L’incompliment de les normes relatives als patinets elèctrics podria comportar sancions de fins a 1.000 euros.

LA FRASE

Abans no se sancioni aposten per informar la població de la seva entrada en vigor
Alfons Bartolomé
regidor de mobilitat i seguretat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA