Administracions

Administracions

2.558,5 milions de pressupost a l’AMB

Els grups PSC-CP, Junts per Catalunya, En Comú Podem-Confluències i ERC han aprovat avui el pressupost general de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per al 2024, amb un import consolidat de 2.558,5 milions d’euros, cosa que suposa un increment del 3,6% respecte al de l’any passat. Aquest pressupost públic és el terce en importància de Catalunya, al darrere dels de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. La dotació per a l’any vinent va tenir els vots en contra del PP i Vox, i les abstencions de Compromís i Acord per Torrelles i Junts per Tiana.

Entrant al detall, l’AMB preveu obtenir 132,3 milions d’euros procedents del tribut metropolità, 141,13 de la taxa de tractament de residus, 194,44 de l’ATM i 144,44 milions més de la participació en els tributs de l’Estat. D’altra banda, les aportacions municipals basades en l’IBI seran de 78,61 milions d’euros, i les dotacions de la Generalitat i dels ajuntaments per al finançament del transport i dels ajuts dels menjadors escolars pugen a 27,38 milions d’euros. Així mateix, les transferències de l’ACA suposaran un total de 143,72 milions més.

Altres ingressos procediran del servei Aerobús i de l’autobús amb finalitat cultural i turística, amb un import de 26,31 milions d’euros. Més de 51 milions s’obtindran de la recollida selectiva de residus; 23,12, de les transferències de capital de l’Agència de Residus de Catalunya per dur a terme diverses actuacions, i més de deu milions d’euros, de les subvencions europees per a la implantació de zones de baixes emissions.

Pel que fa a les despeses, l’àrea de Territori assumeix poc més de 191 milions d’euros; Acció Climàtica, 231,1 milions; Cicle de l’Aigua, 144,23, i Mobilitat, 457,44 milions d’euros, mentre que la resta d’àrees i actuacions sumen una despesa total de 28,74.

Segons la informació facilitada per l’AMB, aquest pressupost “dona continuïtat a les actuacions de caràcter social i ambiental que venen d’exercicis anteriors, tenint en compte el context global actual, en què adquireixen especial rellevància els riscos d’exclusió social i l’emergència climàtica”. En aquest sentit, els comptes recullen la congelació dels imports de les taxes cobrades directament per l’AMB (tribut metropolità i taxa metropolitana de tractament de residus), així com en l’import de despeses de personal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ