Administracions

figueres

La Sala Edison, encallada per inviabilitat econòmica pels m²

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, admet que el projecte de transformació de la Sala Edison continua encallat. El motiu, segons l’alcalde, és que la propietat no veu viable econòmicament l’actuació si no disposa de més de 10.000 metres quadrats. L’alcalde, atès l’interès dels grups municipals, va dir que el millor seria convocar una reunió per informar-los de l’estat del projecte, ja que s’ha de fer amb discreció. Amb tot, i segons ha explicat, “s’estan prenent posicions” sobre aquest projecte, sense donar-ne més detalls.

Projecte milionari

El propietari, l’empresari Antoni Escudero, comptava invertir-hi uns 45 milions d’euros. A la finca del que va ser la primera sala de cinema de la ciutat (oberta el 1905 i tancada el 1984), sumada a les finques veïnes també de la seva propietat, l’empresari jonquerenc farà galeries comercials, un aparcament, un supermercat, restaurants, bars i un hotel boutique de nou plantes amb piscina. A canvi, la propietat cedirà a l’Ajuntament els gairebé 900 metres quadrats de jardins que té la finca per destinar-los a usos públics i accés directe. El document inclou la rehabilitació de l’edifici principal –catalogat de bé cultural d’interès local (BCIL)– mantenint la sala de miralls, la gran escalinata i la forma de l’amfiteatre. Al costat, s’hi farien els annexos comercials i l’hotel, de fins a nou plantes i amb piscina a la terrassa.

A les plantes superiors s’ubicarien els establiments de restauració i bar i, a sobre de l’edifici principal, una terrassa panoràmica. El projecte també preveu un aparcament subterrani i un supermercat i planteja la possibilitat d’obrir un accés des de la Rambla sense haver d’entrar pel carrer Sant Pau, on hi ha l’entrada principal.

El problema urbanístic del projecte de la Sala Edison sobre el paper és complex. Perquè, sempre segons la propietat, la viabilitat econòmica del projecte només es pot tirar endavant si es passa dels 3.000 metres quadrats previstos al planejament urbanístic fins als 10.000. Tot i els intents de l’anterior equip de govern i l’actual, el projecte no avança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses