Administracions

Administracions

El cementiri municipal s’amplia amb 104 nínxols nous

L’Ajuntament inverteix 575.000 euros en la reforma, que inclou un pàrquing per a 105 vehicles

Ja han finalitzat les obres d’ampliació del cementiri municipal de Gavà, que han suposat una ampliació de 7.243 metres quadrats per encabir-hi 104 nínxols nous i edificar un pàrquing per a 105 vehicles. Les obres, en què l’Ajuntament ha invertit 575.000 euros, han inclòs també la la creació d’un espai de dol gestacional i perinatal. Segons el consistori, l’actuació ha permès consolidar la superfície definitiva del Cementiri, amb una nova tanca i nous accessos.

El cementiri està situat a la confluència de l’avinguda Joan Carles I i els carrers de l’Argila i Sant Lluís. Al nou aparcament, que inclous tres places per a persones amb mobilitat reduïda, s’hi accedeix des del carrer Sant Lluís. Fonts municipals assenyalen que donarà servei tant a les persones usuàries del cementiri com a als vehicles que no puguin circular per la zona restringida un cop entri en funcionament la Zona de Baixes Emissions. A tocar de l’estacionament s’ha construït una plaça que actuarà com a vestíbul del cementiri des del carrer Sant Lluís.

També s’ha aixecat una nova tanca que delimita l’espai, més baixa i transparent al carrer de l’Argila i més alta al carrer Sant Lluís. L’espai de dol gestacional i perinatal està instal·lat a la zona més antiga del cementiri. El projecte preveia espais enjardinats i vegetació. L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha explicat aquest matí que “aquesta actuació no s’ha fet per la situació actual de sequera, aquestes plantacions es faran parcialment a l’espera que la situació millori i es pugui posar en marxa la instal·lació prevista de reg. No ens volem arriscar a plantar ara un arbre que no sabem quina supervivència tindrà”. L’Ajuntament està buscant, segons Badia, alternatives per crear un paisatge agradable i amb la sensibilitat que requereix un cementiri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA