Administracions

economia

Liquiden el pressupost del 2023 amb un romanent de més de 6 milions

L’Ajuntament de Palafrugell ha tancat la liquidació del pressupost del 2023 amb un romanent positiu de més de 6 milions d’euros, segons ha informat el consistori a través d’un comunicat. El resultat permetrà executar projectes addicionals als pressupostats inicialment.

Pel que fa referència a les inversions, l’Ajuntament de Palafrugell ha tancat l’exercici del 2023 amb una execució del 60% de les inversions previstes i que s’executaran o acabaran al llarg d’aquest 2024 per mitjà de les aportacions dels fons Next Generation. I al mateix temps, ha permès executar despeses importants com l’ampliació de l’Avinguda Espanya amb 1.800.000 euros; el parc territorial amb 737.000 euros; l’adquisició del nou enllumenat de Nadal amb 202.000 euros o la nova museografia del Museu del Suro amb 118.000 euros.

La liquidació del pressupost també ha permès mantenir el deute viu del consistori que al tancament de l’exercici del 2023 ha quedat situat al 17,68%, fet que mostra el bon estat econòmic del consistori. Una xifra que el govern municipal confia anar rebaixant de cara al futur gràcies a l’important romanent que s’ha generat i que com estableix la normativa vigent es pot destinar a la reducció del deute municipal.

La liquidació del pressupost també ha permès mantenir el deute viu del consistori que al tancament de l’exercici del 2023 ha quedat situat al 17,68%, una xifra que el govern municipal confia anar rebaixant de cara al futur.

Segons es destaca en el comunicat, la bona gestió econòmica del govern municipal aquests darrers anys permetrà afrontar operacions importants, com el futur contracte pel servei d’escombraries o la nova aposta per a l’Oficina d’Habitatge i els reptes de caire social, sense la necessitat d’augmentar un endeutament que es troba molt per sota del 75% de topall que fixa la normativa estatal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva