Administracions

BADALONA

La Generalitat apressa Albiol a signar el conveni per avançar amb els pisos de Canigó

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència de l’Habitatge, ha enviat una carta a l’Ajuntament de Badalona mitjançant la qual li reclama que signi el conveni que ha de permetre avançar en l’abordatge del problema sorgit a l’illa de cases del carrer Canigó, on el 6 de febrer va col·lapsar un edifici, fet que va causar tres morts. La revisió de tots els blocs es va saldar amb sis edificis desallotjats. A la missiva, el govern català recorda que espera aquesta firma des del 13 de març, quan la secretària d’Habitatge va adreçar una altra carta a l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, en què li proposava que l’Ajuntament signés la corresponent addenda al conveni marc amb els col·legis professionals i incorporar d’aquesta forma un mecanisme de col·laboració institucional.

La firma és imprescindible, segons es deixa constància per escrit, per obtenir més informació sobre la situació que permeti garantir la seguretat dels residents, “els quals s’han adreçat a la Generalitat per manifestar la seva preocupació i demanar la nostra implicació activa”. La Generalitat també ha informat els afectats de la reclamació que ha traslladat al govern de Badalona i del fet que està a l’espera de rebre resposta. La Generalitat trasllada als veïns, en la carta: “Estem en espera que l’Ajuntament ens retorni el conveni degudament signat, per tal d’activar el mecanisme de peritatge, que serà finançat íntegrament per la Generalitat, d’acord amb les condicions establertes a la proposta de col·laboració. Un cop tinguem l’informe de les causes serà el moment d’estudiar futures línies d’ajut en possibles intervencions.”

L’Ajuntament de Badalona ja va encarregar a una empresa privada i va abonar la inspecció de 420 pisos, el 75% dels quals han acabat apuntalats. La Generalitat, però, al·lega que necessita peritatges fets per col·legis professionals abans de fer nous passos, per exemple tramitar qualsevol línia d’ajuda.

El consistori badaloní argumenta que si el conveni no s’ha signat encara és perquè s’està analitzant la proposta atès que hi ha punts que “no es veuen clars”. “Per exemple –indiquen fonts municipals–, té un cost de 30.000 euros i no podem aprovar una partida econòmica sense passar abans els filtres pertinents.” D’altra banda, el govern de Badalona, segons les mateixes fonts, discrepa del fet que aquests diners s’hagin de reservar per fer una feina, les inspeccions dels pisos, que l’Ajuntament “ja ha contractat i finalitzat”. Pel que fa a l’oficialitat d’aquests informes, reclamada per la Generalitat, l’executiu badaloní subratlla que els que ha fet per iniciativa pròpia ja són vàlids atès que el procés d’inspecció ha estat dirigit, supervisat i signat per l’arquitecte municipal.

D’altra banda, la Generalitat ja ha cedit fins ara onze pisos als afectats. D’aquests, nou són per a famílies del bloc esfondrat: sis ja han estat lliurats, una s’entregarà de forma immediata i dos estan en procés de rehabilitació. Ahir es van cedir dos pisos més que encara no han estat lliurats i que aniran a parar a famílies d’altres edificis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Reclamen millores a un punt negre de la C-451 al Solsonès

LLobera

El temporal causa un nou vessament d’aigües fecals a la riera de Canyars

Gavà
Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA