Societat

gastronomia

fira

Xefs internacionals a la Mongetada de l'Aran

Bossòst, Garòs i Vielha duen a terme entre avui i dilluns una nova edició d'Era Mongetada, una fira destinada a la promoció de la varietat pròpia de la mongeta de Bossòst. L'organitza el gremi d'Hostalaria de la Val d'Aran amb el patrocini de l'Ajuntament de Naut Aran, l'Ajuntament de Bossòst i l'Ajuntament de Vielha e Mijaran.

La promoció internacional del producte l'ha portat fins a la Xina, on hi ha productors de la varietat aranesa i alguns restaurants especialitzats. El xef del restaurant Okra de Pequín, el nord-americà Daniel Garner, és un dels xefs convidats a la fira aranesa. També hi seran Tony Botella, creador de l'única escola dedicada a la cuina al buit i autor de diversos llibres sobre gastronomia.

Durant la fira es podran visitar diversos tallers i participar en activitats. Entre d'altres, treballs ramaders, amb la preparació de la cabana ramadera per al pas de l'hivern, jocs agrícoles, en què diferents equips competiran per ser el millor en treballs agrícoles, i treballs relacionats amb el tractament de la mongeta.

Durant Era Mongetada es farà també la Fira Ramadera i Artesana, amb una mostra de bestiar i de treballs tradicionals artesans, i s'hi podran fer visites guiades pel poble de Bossòst i el seu entorn patrimonial a càrrec de Ricard Novell de Ricard Natura Cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia