Societat

successos

afectacions pels aiguats

Els Bombers reben 275 avisos en tot l'episodi de pluges d'aquest dimecres

La majoria han estat actuacions per retirar arbres i branques de la via o netejar calçades, entre d'altres

Els Bombers de Generalitat han rebut en tot l'episodi de pluges d'aquest dimecres un total de 275 avisos, la majoria dels quals per retirar arbres o branques caigudes a la via pública, per netejar calçades o elements inestables del casc urbà, segons ha informat Protecció Civil. Les incidències han anat clarament a la baixa en es darreres hores, ja que el telèfon d'emergències 112 han rebut 32 trucades des de les nou del vespre fins a sis del matí -8 d'aquestes des de la mitjanit- concentrades a la demarcació de Barcelona i una a la Noguera.

Pel que fa a les trucades, el telèfon 112 ha rebut 466 trucades, la majoria des del Vallès Occidental (74), Anoia (67), Baix Llobregat (48), Barcelonès (40) i Vallès Oriental (32). A partir d'aquest matí, el pla Inuncat només està activat en fase de prealerta per l'estat de la mar.

De les trucades rebudes al 112, s'han derivat als Bombers de la Generalitat des de les nou del vespre hores d'ahir a la nit i fins les set del matí d'aquest matí, 23 avisos relacionats amb l'episodi de pluja i vent.

Per regions d'emergències, des de les 21 hores d'ahir s'han rebut deu trucades a la Regió d'Emergències Metropolitana Sud, de les quals nou a la comarca de l'Anoia; sis a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord, totes a la comarca del Vallès Occidental; dues a la Regió d'Emergències de Lleida; tres a la Regió d'Emergències Centre i dues a la Regió d'Emergències de Girona.

D'aquests serveis, tan sols destacar un d'ahir a la nit quan els Bombers, que van ser alertats a les 21.25 hores, es van desplaçar amb dues dotacions al carrer Tapís de Maçanet de Cabrenys per la caiguda d'un llamp sobre un pal de telefonia. Va afectar la caixa de repartiment, els cables de telefonia i una canonada de gas, així com també la instal·lació elèctrica de dos immobles. Cap persona va resultar ferida.

El Servei Meteorològic de Catalunya va donar per finalitzat aquest episodi de pluges la passada nit. L'Agència Catalana de l'Aigua ha informat que el cabdal dels rius ha anat a la baixa progressivament amb el pas de les hores tendint a la normalització. El pantà de Foix encara es troba sobreeixint però ja ho fa dins dels llindars de normalitat, amb un cabal poc important, i la tendència és que ho deixi de fer durant les properes hores. Tot i que el cabal actual no presenta cap risc, es manté la recomanació de no creuar guals, evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell a l'alçada de Castellet i la Gornal i Cubelles.

D'altra banda, es manté la situació de fort onatge fins al migdia a la meitat nord amb tendència a la baixa i és per això que Protecció Civil manté encara el pla Inuncat activat, tot i que en fase de prelaerta.

Pel que fa a les carreteres, en aquests moments continua tallada la carretera N-141F al municipi d'Oluges (Lleida) en ambdós sentits per pluja. Trobareu totes les incidències a les carreteres al web cit.transit.gencat.cat

Quant a les incidències de subministrament elèctric d'ahir (al Vendrell, Cornellà de Llobregat, Conesa, Igualada i Gelida) estan totes solucionades. Ara mateix hi ha 73 abonats sense llum a Torre de Cabdella. Per últim, Adif ha informat que no hi ha cap incidència en aquests moments a causa de les pluges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia