Societat

Pendents un 17% de les mesures del ple antipobresa

Un 83% dels acords del març ja s'apliquen o estan en curs, segons el govern

Un 17% de les 273 mesures que es van aprovar en el ple monogràfic sobre emergència social celebrat el 9 i el 10 de març de l'any passat encara estan en estudi o depenen d'altres organismes, però a hores d'ara la resta –226 mesures– estan en curs o s'estan aplicant. Com cada dos mesos, el govern va publicar ahir l'informe de seguiment dels compromisos adquirits al març en el marc de la lluita contra la pobresa i l'exclusió i va insistir a recordar que 80 mesures –com ara l'ampliació de la renda mínima d'inserció per anar cap a la renda garantida i les convocatòries de projectes socials per reforçar la cohesió en barris en situació d'exclusió– estan condicionades a disposar del nou pressupost.

Al setembre, l'informe de seguiment dels acords del ple monogràfic va calcular en un 75% les mesures en curs o en aplicació .

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu i consellera de la Presidència, Neus Munté, va plantejar que, tot i la falta de pressupost, en els darrers dos mesos s'ha actuat en àmbits clau, com ara els de la pobresa infantil, l'energètica i en l'habitatge. En aquests àmbits, l'informe destaca l'aprovació d'un nou model de servei d'intervenció socioeducativa per a infants i adolescents en situació de risc, que s'implementarà al llarg d'aquest any, a més de l'entrada en vigor de la llei de protecció del dret a l'habitatge aprovada el 23 de desembre, i la concreció d'un model comú de conveni per instar les empreses de llum i gas a participar en la lluita contra la pobresa energètica.

Càritas vol que es tingui en compte la immigració

Càritas Diocesana de Barcelona ha denunciat “les traves constants de l'administració a l'hora d'acollir les persones refugiades i immigrades que es veuen obligades a deixar els seus països d'origen”. En una nota, l'entitat recorda que un 13,6% de la població catalana és immigrant i reclama que sigui un col·lectiu que es tingui en compte a l'hora de dissenyar polítiques socials. A l'hora de recordar els punts que s'haurien de treballar a partir de la seva experiència, Càritas planteja la necessitat d'una administració més oberta i eficient, que respongui a la falta de lligams familiars on trobar suport, a la impossibilitat d'accedir al mercat laboral regular i a les dificultats idiomàtiques, que afecten aquest col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia