Medi ambient

El govern restringeix l’accés de vehicles als parcs naturals

Afecta el cap de Creus, el delta de l’Ebre, el Cadí Moixeró, les capçaleres del Ter i del Freser i l’Alt Pirineu

El pla de xoc presentat ahir per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, pretén evitar la massificació dels parcs naturals de l’estiu passat on l’afluència de visitants pràcticament es va duplicar respecte d’anys anteriors. Així, majoritàriament, el govern ha optat per restringir l’accés de vehicles en cinc espais: el cap de Creus, les capçaleres del Ter i del Freser, el delta de l’Ebre, el Cadí Moixeró i al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

En el cas del cap de Creus, les mesures entren en vigor avui mateix, de manera que es restringirà l’accés de vehicles fins al Far entre les 9.30 i les 20.00 hores –a excepció d’alguns vehicles autoritzats–. Per arribar a aquest espai emblemàtic, els visitants podran utilitzar uns busos llançadora que es podran agafar en un nou aparcament gratuït al Corral d’en Morell, que circularan cada vint minuts i que tindran un preu d’anada i tornada de 8 euros per als adults.

Les mesures, que s’han consensuat amb els ajuntaments implicats, també arribaran l’últim cap de setmana de juny al Parc Natural del Cadí Moixeró. Allà s’hi farà una prova pilot amb una llançadora que connectarà Saldes i el mirador de Gresole i s’estudia la ubicació d’un aparcament per als vehicles dels excursionistes.

Al Parc natural del Delta de l’Ebre es controlarà l’accés de vehicles a la platja i a la barra del Trabucador --on l’any passat es van arribar a comptabilitzar fins a 550 furgonetes camperitzades en una sola nit–. S’espera que l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i el parc concretin com ho faran.

Reserva prèvia

És als parcs pirinencs on s’espera que per accedir-hi amb vehicle calgui fer una reserva prèvia. És el cas del de les capçaleres del Ter i del Freser, on per accedir a la collada de Fontalba caldrà fer una reserva prèvia de cinc euros i amb un màxim de 100 vehicles per dia. Per les gorgues del Freser i coma de Vaca no caldrà reserva prèvia, però sí que s’hauran de pagar cinc euros per vehicle. Els diners que recapti l’Ajuntament serviran per mantenir la pista forestal, la senyalització i les barreres de protecció.

A l’Alt Pirineu també s’implementarà un sistema de reserva prèvia per al cotxe a la capçalera de la vall Ferrera, la vall de Bonavé, la vall de Tavascan, la Mollera d’Escalarre i Sant Joan de l’Erm.

LA XIFRA

15.000
vehicles
es van registrar en tan sols una setmana al Parc Natural del Cap de Creus l’estiu passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona