Medi ambient

Vulcanologia divulgativa al congrés dels volcans d’Olot

En la novena edició, sis vulcanòlegs internacionals hi duran a terme activitats per al públic en general

Sis vulcanòlegs internacionals faran estada a la residència Faberllull d’Olot, coincidint amb la novena edició del curs de postgrau de vulcanologia que organitza la Fundació d’Estudis Superiors, i oferiran diverses activitats obertes al públic en general i als centres educatius sobre l’erupció de la Palma i els volcans garrotxins. També hi participaran vulcanòlegs catalans de referència internacional com ara Joan Martí o l’olotí Xavier de Bolós.

L’actual erupció de la Palma, a les Illes Canàries, ha posat en evidència la importància de conèixer els volcans i la tasca dels professionals de la vulcanologia. Segons Joan Martí, que és el director de Geociències Barcelona-CSIC, l’impacte que els volcans generen en la societat no es produeix només durant l’erupció, sinó que perdura en el temps. “La relació entre el paisatge garrotxí i la societat és el que fa especial els volcans de la comarca”, va indicar.

En el marc, doncs, d’aquest context de l’erupció a la Palma i la relació amb els interrogants sorgits respecte a la zona volcànica de la Garrotxa, del 18 al 31 d’octubre se celebra aquest postgrau, que se centrarà en el funcionament dels volcans, els riscos associats que comporten i també els seus beneficis. Hi participaran més d’una vintena de persones de diverses procedències, que combinaran les sessions teòriques amb la visita als afloraments i analitzaran amb detall la integració dels volcans en la societat.

Entre les activitats divulgatives, destaquen les xerrades a les escoles de la comarca i una caminada pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb Joan Martí i els vulcanòlegs Xavier de Bolós i Llorenç Planagumà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró