Medi ambient

Castelló d’Empúries suspèn llicències per a grans instal·lacions d’energies renovables

Durant un any, el municipi es compromet a estudiar els emplaçaments més adients fora de l’única zona ara protegida dels Aiguamolls de l’Empordà

El govern de Castelló d’Empúries ha fet prosperar al ple dues suspensions de llicències d’activitats durant un any, i la més destacada és la de grans instal·lacions per a l’aprofitament d’energia solar i eòlica, que han posat diversos municipis de la comarca en peu de guerra. L’alcalde, Salvi Güell, admet que de moment cap dels projectes en estudi afecta directament un terme protegit, en bona part, pel Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, però aposta per aprofitar aquest temps per revisar la normativa “en el sòl no urbanitzable que no està protegit”.

No obstant això, la moratòria n’exceptua les llicències i autoritzacions per a instal·lacions d’energies renovables per a l’autoconsum de particulars o indústries o explotacions agroramaderes privades, amb menor impacte i que es continuaran tramitant. Però no pas les llicències que fan referència a aquestes activitats per a producció a gran escala, per abastir la demanda de grans corporacions.

El municipi no els tanca la porta del tot, però les condicionaran a les ubicacions amb menor impacte, d’acord amb l’estudi que s’ha encarregat als serveis tècnics municipals sobre el conjunt del sòl no urbanitzable que no estigui protegit, i tenint cura especialment de les zones on es desenvolupen activitats del sector primari.

El text de la moratòria es va aprovar, amb 10 vots a favor de l’equip de govern (ERC i la CUP). En contra hi van votar els cinc edils de SOM, Cs i la Coalició-Plataforma Udem. I, finalment, els dos regidors del PSC van optar per l’abstenció.

LES XIFRES

2.710
hectàrees,
aproximadament, del Parc Natural dels Aiguamolls corresponen al terme de Castelló d’Empúries.
12
mesos
de suspensió de llicències a grans instal·lacions de renovables ha aprovat el ple municipal.

Límits també a sales d’apostes i jocs d’atzar

El govern local promourà una segona moratòria, també durant un any, de les llicències relatives als jocs d’atzar (bingos, casinos, sales de jocs o locals d’apostes). L’objectiu és preservar la salut ciutadana i evitar addiccions, i s’estudiarà quines poden ser les zones idònies i les àrees on quedaran restringides, a través de la modificació del POUM. A més del govern, el PSC, Junts i Udem hi van votar a favor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva