Medi ambient

Ordenen una nova evacuació davant l’avanç de la colada de lava que flueix al nord-oest

Les autoritats han ordenat l’evacuació de diverses zones de Los Llanos d’Aridane davant la previsió d’avanç de la bugada de lava que discorre més al nord-oest, i la seva proximitat a la zona límit del perímetre ja evacuat.

Les autoritats han decidit activar el pla en situació d’emergència, amb nivell 2, en aplicació del Pla Especial de Protecció Civil i Atenció d’Emergències per Risc Volcànic en la Comunitat Autònoma de Canàries (Pevolca).

L’evacuació afecta la zona compresa entre el Camino de Cruz Chica en l’encreuament amb el Camino Nicolás Brito País i d’aquest punt fins a l’encreuament amb l’LP-213 (Las Martelas – Casa Kiko), i descendint fins a l’encreuament amb la carretera general de Los Llanos d’Aridane a Puerto Naos.

S’inclouen els carrers Camino de los Breñuscos, Camino de la Muntanya fins al número 21 (inclòs), Camí de les Casitas i Camino de Los Barretos.

A partir de les 13.00 hores i fins a les 19.00 hores, les persones afectades per aquesta ordre d’evacuació han de desallotjar els seus habitatges, amb les seves pertinences i animals domèstics, i dirigir-se al punt de reunió situat en el Campo de Llucha Camino León de Los Llanos d’Aridane.

Aquelles persones que durant el dia d’avui no puguin realitzar la recollida de pertinences se’ls permetrà en dies posteriors, de manera gradual i acompanyades, sempre que les condicions de seguretat ho permetin.

S’ha fet una crida a la població afectada perquè col·labori amb les Forces de Seguretat en l’evacuació, mantenir la calma, transmetre-la als altres i no propagar rumors, tancar totes les finestres i portes exteriors, abaixar les persianes i tancar els subministraments d’aigua, gas i electricitat.

També se’ls ha sol·licitat que portin la documentació (també la de l’habitatge) i medicaments d’ús diari, telèfon mòbil i el seu carregador, llanterna i roba per a diversos dies.

Es demana així mateix dirigir-se als punts de reunió establerts, utilitzar els telèfons només per a l’estrictament necessari i en cas de tenir animals, l’evacuació es realitzarà seguint les directrius del Protocol d’Actuació d’Animals que s’indicaran en el Punt de Reunió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona