Medi ambient

L’episodi de neu a cotes baixes s’allargarà fins dimarts

Protecció Civil manté l’alerta del pla d’emergències per possibles enfarinades, també a nivell del mar

El Meteocat emet avisos per fort vent i per fred

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha actualitzat la predicció de l’episodi de neu que ara allarga fins dimarts al migdia i que pot deixar precipitacions a cotes baixes, localment a nivell del mar.

Segons informa el Meteocat, la probabilitat que hi pugui caure neu a nivell del mar és entre el 30 i el 70%, sobretot la matinada d’aquest dilluns i de dimarts, al sector central del litoral i a l’Empordà. Sí que és més probable que caigui neu a partir de 200 i 300 metres, que podria acumular almenys 2 centímetres a partir dels 400 metres. Per tant, no es tracta d’un episodi amb gruixos de neu importants .

De fet, aquest diumenge ja s’ha vist nevar a Osona, el Moianès i a punts del Pirineu Oriental. Amb l’entrada de fred aquest diumenge al vespre, és quan començaran les precipitacions en forma de neu.

A partir d’aquest diumenge al vespre i durant la matinada de dilluns, les comarques on hi pot precipitar neu són la Selva, Osona, Moianès, Bages, Vallès Oriental i Occidental, el Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat, Anoia, Garraf, Alt i Baix Penedès, Alt i Baix Camp i Tarragonès. Amb el pas de les hores, a partir de les 6h de dilluns i fins al migdia, la previsió de neu, a partir de 400 metres, quedaria restringit només al Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Alt i Baix Penedès i el Tarragonès.

Els ruixats de neu a cota 0 es podrien tornar a repetir a l’Alt i el Baix Empordà a partir del dilluns al vespre i fins al dimarts al matí. A partir de la mitjanit de dimarts, també hi pot haver probabilitat a cotes baixes a l’Anoia, Alt Camp, Alt i Baix Penedès, Garraf, Baix Llobregat i Vallès Occidental.

Caldrà estar atents al Meteocat per veure l’evolució de l’episodi.

Alerta per neu, onatge, vent i fred

Protecció Civil manté l’alerta del pla Neucat per la previsió d’enfarinades a cotes baixes. També ha activat l’alerta per fort onatge a partir d’aquest diumenge a la tarda.

També s’alerta de fort vent a les cotes altes del Pirineu i a la zona de l’Empordà, amb ratxes fortes que podran superar els 90 km/h.

El Meteocat manté les previsions d’una forta baixada de la temperatura a tot el territori excepte a la façana litoral, durant la matinada de dilluns. Tot i que s’espera una setmana freda en general, no es preveu que s’assoleixin temperatures mínimes de rècord i sí temperatures que estaran una mica per sota de la mitjana però completament normals per l’època de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona