Medi ambient

Les vinyes i les pastures, claus per frenar l’expansió de l’incendi de Portbou

Un cop controlat l’incendi, els municipis de Colera i Portbou intenten tornar a la normalitat mentre quantifiquen els danys i les pèrdues que han patit.

Les vinyes de la zona de Colera i Portbou, sumades a les pastures de cabra i vaca que hi ha a la zona, han estat clau per frenar l’expansió de l’incendi, segons informa l’ACN.

Així ho ha assegurat el cap d’intervenció dels Bombers, David Martínez, afirmant que “han ajudat a les tasques d’extinció i per parar el foc”. Malgrat això, les flames han afectat una de les vinyes, la de La Pineda, que el celler Hugas de Batlle té a tocar de la carretera que va a Portbou. Eduard Hugas, el seu propietari, calcula que perdran part de la producció, ja molt afectada per la sequera. Les flames, tot i que van deixar gran part de la plantació intacte, van afectar de ple una vinya centenària on hi havia vegetació i algunes feixes. "Calculem una afectació d'entre un 40 i un 50%, inclosa la vinya centenària. I no sabem quants anys pot portar el procés per aconseguir que tornin a ser productius", afirma. Aquesta pèrdua se suma a la que ja calculaven tenir –al voltant del 50%- per la sequera que pateix la zona. Ara esperen que l'assegurança els faci una valoració dels danys i els ajudi a fer front a la situació.

Els municipis intenten tornar a la normalitat

Un cop controlat l'incendi, els municipis de Colera i Portbou intenten tornar a la normalitat mentre quantifiquen els danys i les pèrdues que han patit. L'alcalde de Portbou, Gael Rodríguez, diu que les properes setmanes se centraran a calcular els danys. En aquest sentit, l'alcalde de Colera, Lluís Bosch, ha afirmat que es van viure uns moments "dramàtics" on el poble va quedar completament encerclat per les flames, però que agraeixen la tasca dels cossos de seguretat i dels Bombers perquè van "protegir" el municipi. 

Els Bombers remullen els punts calents

Els efectius dels Bombers que queden sobre el terreny continuen remullant els punts que encara queden calents. Ho faran durant les properes hores amb una quinzena de dotacions, a l'espera que la tramuntana afluixi. Una de les zones on s'ha estat treballant està a tocar de la granja d'en Juan Muñoz, que viu a Colera. Hi té gossos de cacera, els quals va poder evacuar abans que arribessin les flames. Tot i això, l'incendi li ha fet malbé tota la instal·lació d'aigua. El mateix Muñoz es queixa de la manca de gestió dels boscos. "Jo ho tenia tot desbrossat al perímetre, però la resta s'ha cremat tot", afirma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses