Medi ambient

medi ambient

MMM Group inaugura la primera fàbrica de generadors d’hidrogen d’Europa a Molins de Rei

La planta, amb una inversió de 2,5 milions d’euros, preveu fabricar 450 reformadors anuals i ampliarà la plantilla als 100 treballadors

MMM Group, especialitzat en el disseny, desenvolupament i fabricació del sector de l’automoció, ha inaugurat aquest divendres la primera fàbrica de generadors d’hidrogen d’Europa a Molins de Rei (Baix Llobregat), que ha comptat amb una inversió de 2,5 milions d’euros.

Es tracta de Methanol Reformer, una planta que es dedica a buscar solucions basades en el reformat de metanol per produir energia neta, eficient i descentralitzada.

La companyia preveu treure al mercat 450 reformadors a l’any. D’aquesta manera, el grup empresarial “diversifica el negoci cap a la transició energètica”, ha afirmat el CEO de la companyia, Jordi Priu, que ha estimat ampliar la plantilla fins al centenar de treballadors l’any vinent.

El CEO ha assenyalat que l’hidrogen “és el gran tapat” i ha explicat que l’aposta per aquest àmbit va arribar en associar-se amb l’empresa nord-americana Element 1. L’acord amb aquesta firma va permetre obtenir la llicència i la transferència de tecnologia relacionada amb generadors de metanol a hidrogen.

Priu ha recordat que va ser un procés “difícil”, perquè la firma catalana “ve del metall, de la indústria”, però “els va convèncer que dins aquestes màquines hi ha tubs i soldadura”. El CEO també ha apuntat a la dificultat dels últims tres anys, amb els efectes de la Covid-19 i “el tancament de Nissan, perquè en aquest espai reformat es feia el tub de fre, embragatge i combustible per a les furgonetes pick-up”.

El director general de MMM Group ha avançat que l’entesa amb Element 1 serà més “estreta” de cara al futur, cosa que suposarà “un abast geogràfic gairebé mundial”. En aquest sentit, Priu ha garantit que quan arribin “les comandes pertinents hi haurà una segona fàbrica a Mèxic i allà on faci falta”.

“L’oportunitat de la indústria de les renovables”

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha visitat la nova planta, ha posat èmfasi en “l’oportunitat” que suposa “la indústria de les renovables”. És a dir, l’energia per “alimentar una indústria descarbonitzada”. Torrent ha remarcat la importància de l’hidrogen com un “vector clar” i que “lliga amb la indústria descarbonitzada i la indústria necessària per generar energia neta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA