Medi ambient

SEQUERA

Vilablareix adopta mesures per fomentar l’estalvi d’aigua

Ja s’ha decretat el tancament de les dutxes dels equipaments esportius

Es manté les dutxes al pavelló i camp de futbol els caps de setmana després de partits d’equips federats

La prohibició d’utilitzar les dutxes en els equipaments esportius entre setmana, el tancament de les fonts públiques -amb l’excepció del viver de Can Gruart on hi ha peixos ja que l’aigua segueix un circuit tancat-, el tractament de l’aigua de la piscina per tal de conservar-la tota i una nova ordenança de sequera que s’ha previst aprovar el pròxim ple són algunes de les mesures que el consistori ha adoptat recentment per tal fer un ús més eficient de l’aigua i afavorir pràctiques més sostenibles.

Des de les entitats es valora molt positivament la iniciativa ja que “els usuaris estan de mitja molta més estona amb l’aigua corrent al pavelló que pas si estan a casa seva”, ha explicat Anna Payet, presidenta del Club de Bàsquet de Vilablareix.

A banda, des de les xarxes i mitjans de comunicació municipals s’ha estat fent una campanya de conscienciació per promoure l’ús eficient de l’aigua entre la ciutadania.

Mesures anteriors

El municipi de Vilablareix consumeix de mitjana uns 149 litres per habitant i dia. Aquesta dada es troba per sota de la mitja catalana. La situació actual estableix que, com a molt, poden gastar-se 210 litres per habitant i dia. Segons la previsió del Govern i en funció del que estableix el Pla especial de Sequera, a mitjans de gener podem entrar en fase d’Emergència el que suposa una dotació de 200 litres per habitant i dia.

Aquestes xifres són molt positives i són gràcies a les mesures que ja fa temps que es desenvolupen com és la gestió de manteniment i prevenció de canonades i en general de la infraestructura de l’aigua. Aquesta acció fa que es redueixin les fuites i altres pèrdues per aigua en un 78%.

“Aquesta és una actuació que fa temps que fem a Vilablareix i suposa un gran esforç, també econòmic, per l’Ajuntament. Són petites millores que no es veuen però que sense dubte tenen molt a veure en l’estalvi de l’aigua”, ha dit l’alcaldessa, Maite Tixis.

A banda des de l’estiu es va aturar el reg municipal i, quan això no ha estat possible, se n’ha reduït la freqüència de regat. També s’ha reduït el cabal de l’aigua de les descàrregues dels sanitaris i s’ha instal·lat també un comptador d’aigua al camp de futbol per tenir constància dels litres que s’utilitzen i evitar-ne el malbaratament.

L’alcaldessa de Vilablareix ha conclòs que “cal fer un ús més eficient que mai de l’aigua i dels recursos. Les accions que desenvolupem des de Vilablareix poden semblar poc significatives, però sumades i continuades en el temps ens fa gaudir d’un entorn més sostenible”. Per tot plegat el consistori va decidir d’adoptar noves mesures preventives que podrien ampliar-se o modificar-se seguint les recomanacions del Govern de la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva