Medi ambient

MEDI AMBIENT

Pineda de Mar redueix un 7,5% la pèrdua d’aigua potable i passa del 25% al 17,5%

Pineda de Mar va constituir ahir divendres el comitè municipal de seguiment del Pla de Sequera instituït per la Generalitat a tots els municipis catalans. En el del municipi està presidit per l’alcalde i hi prenen part representants del govern local de les àrees de Territori, Serveis Municipals i Medi Ambient; membres dels grups municipals; tècnics de l’Ajuntament, el cap de la policia, el cap de la brigada, el coordinador general de l’Ajuntament, el cap del gabinet d’alcaldia, i quatre representants de l’empresa concessionària del servei d’aigua potable (AGBAR).

Pineda de Mar es troba dins els límits establerts de consum d’aigua, atès que durant la primavera i l’estiu de 2023 ja va aplicar reduccions dràstiques de consum suprimint les dutxes de la platja, buidant les fons d’aigua i invertint en la digitalització de les vàlvules de pressió del barri del Poblenou, en el centre del municipi i parcialment en el sector del barri de Les Creus, entre d’altres punts. Les mesures, segons informen fonts del mateix consistori, han fet possible passar d’un rendiment de la xarxa d’aigua d’un 75% ( amb unes pèrdues del 25%), a un rendiment del 82,50%, reduint les pèrdues en un 17,50%; una millora d’un 7,5% en estalvi d’aigua. Les darreres dades de consum d’aigua del municipi maresmenc recollides en el portal de la sequera de la Generalitat mostren un consum de 189 litres per habitant i dia durant el mes de gener.

Malgrat aquestes dades, l’empresa concessionària ha insistit en no abaixar la guàrdia i ha demanat a l’Ajuntament que segueixi aplicant les millores a la xarxa, intensificant la campanya d’estalvi en el conjunt de tot el municipi, situant i aconsellant el consum d’aigua domèstic per habitant i dia en 90 litres, per poder encarar les properes fases d’emergència amb totals garanties, per no superar el topall global fixat per l’ACA que és de 200 litres per habitant i dia sumant el consum domèstic, l’industrial i l’agrícola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell