Medi ambient

ROSES

El consistori vol una dessalinitzadora mòbil per aquest estiu

L’Ajuntament de Roses vol instal·lar una dessalinitzadora per garantir l’aigua aquest estiu. El regidor de Medi Ambient, Lluís Espada, diu que estan en converses amb el Consorci d’Aigües de la Costa Brava per fer-ho possible i que també volen comptar amb el sector turístic. De moment, tenen un estudi fet i que hi ha diverses ubicacions sobre la taula. A més, la voluntat és que permeti cobrir el consum total que el municipi té en temporada baixa i un alt percentatge durant la temporada alta. El president de l’Associació d’Empresaris Rose–Cap de Creus, Miquel Gotanegra, per la seva banda, diu que necessiten “solucions” per poder garantir “les piscines en funcionament” i avisa que si cal, en compraran una pel seu compte.

“Estem treballant intensament amb una solució per posar una dessalinitzadora que permeti garantir el consum de la població en temporada baixa i un alt percentatge en temporada alta”, assegura Espada. Això, afegeix, ho volen aconseguir amb “més agents implicats”. Un d’ells, el Consorci d’Aigües Costa Brava però també altres sectors perquè “no només es tracta de la ciutadania sinó que el sector turístic té una gran importància per Roses”.

Espada té clar que es farà però diu que s’estan acabant de tancar els serrells que queden. De fet, tenen un estudi fet i diferents possibles emplaçaments sobre la taula. “Ho estem treballant”, assegura tot i que ja avança que la zona de l’antiga depuradora de peix no seria l’espai més “idoni”. Aquest és, precisament l’emplaçament, que planteja l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus.

L’Ajuntament té prevista una reunió dimarts que ve amb els empresaris del sector turístic per parlar-ne. En aquest sentit, el seu president, Miquel Gotanegra, diu que calen “solucions” per garantir que podran tenir les piscines en funcionament aquest estiu. “En aquesta reunió, decidirem si tirem cap a la dreta o cap a l’esquerra. Creiem que calen buscar solucions conjuntes”, remarca.

Una vintena d’hotels i càmpings

Tot i això, avança que si no hi ha acord, no descarten posar-ne una d’exclusiva pel sector turístic. Sobre això, Gotanegra insisteix que la casuística de Roses no és com la de Lloret de Mar i que només hi ha una 20 d’establiments que tinguin piscines, entre càmpings i hotels. “Hem d’acabar de calcular el volum però no són xifres molt importants”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins