Medi ambient

Desembassen els pantans de Susqueda i Boadella

El Ter va superar els 200 m³/s; la Muga, els 400, i el Fluvià, els 500

Les pluges, més fortes a l'interior

Les pluges van tornar a ser abundants ahir i, sumades a l'aigua caiguda els últims dies, van provocar un augment de cabal espectacular dels rius. De fet, l'ACA va obrir comportes des del migdia a Boadella i Susqueda per alliberar espai per tota l'aigua que baixava. Sau i Susqueda estaven ahir a més del 92% de la seva capacitat, i es deixaven anar cap al Ter 60 metres cúbics per segon. Això, més les aportacions dels afluents, va fer que el riu multipliqués el seu cabal fins a arribar gairebé als 200 m³/s a mitja tarda a Torroella de Montgrí. Els casos més espectaculars van ser a l'Alt Empordà. De fet, a Boadella es van desembassar 68 m³/s i el pantà s'acostava al 90% de la seva capacitat. La Muga va portar més de 200 m³/s a Castelló d'Empúries des del migdia, i a Peralada la xifra va arribar fins als 400 m³/s. Al Fluvià, on no hi ha cap sistema de regulació de cabals, la corba va ser creixent tot el dia, i al vespre ja s'enfilava fins als 350 m³/s a Garrigàs, i els 500 m³/s a Esponellà. La Tordera va sobrepassar els 100 m³/s al vespre a Fogars. D'altra banda, l'embassament de Portbou va vessar.

Pel que fa a les pluges, destaquen les quantitats que van caure sobretot a les comarques de l'interior, principalment a la Garrotxa. A la Vall d'en Bas van registrar més de 122 litres, des de dissabte han superat àmpliament els 200 i s'han convertit en el municipi en què més aigua s'ha acumulat aquests dies. A Olot van caure ahir més de 75 l/m²; a Sant Pau de Segúries, més de 83; a Girona es van superar els 33; a Anglès, els 40 litres; a Serra de Daró, els 26,7; a Roses, els 14, i a Cabanes, els 27.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’Agrupació de Serveis d’Aigua de Catalunya demana no repetir els errors del passat

barcelona

S’aprofita aigua sobrant de neteja per reomplir una bassa d’extinció d’incendis

Castellví de Rosanes
SOCIETAT

Un musical de l’alumnat de l’escola Àgora al Teatre Municipal de Girona

girona
GIRONA

La UdG premia onze treballs de recerca d’alumnes de batxillerat

GIRONA

La Copa Amèrica accelera l’arribada dels Mossos al Port

Barcelona

La proposta de zonificació escolar s’enllestirà el juliol

Terrassa

Detingut un noi de 18 anys per intent d’homicidi per una baralla del març a La Rasa

Terrassa
canvi climàtic

L’Índia tanca les escoles de diversos estats per una onada de calor extrema

barcelona

Llum verd als tràmits per ampliar la comissaria dels Mossos de Sant Martí

Barcelona