Medi ambient

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Crítiques a la informació de Can Planas que es volia dur a la UE

MANIPULADA Els antiabocadors la consideren “parcial, incompleta i tendenciosa” perquè es doni per bona la solució triada el 2009 CONSENS L'Ajuntament rectifica, i es basarà en l'acord de ple i adjuntarà dos informes tècnics

La plataforma Cerdanyola Sense Abocadors va denunciar ahir “la manipulació de la informació” sobre l'abocador de Can Planas que l'Ajuntament de Cerdanyola volia adreçar al comissari de Medi Ambient. Arran d'aquestes crítiques, el govern local va explicar ahir que rectificarà i que refarà el text de la carta basant-se en l'acord del ple, i adjuntant només els informes tècnics que s'han fet sobre l'abocador. L'enviament d'una consulta a la UE és un acord del ple del gener d'aquest any per tal que es dicti quina és la millor manera de restaurar aquest abocador situat al Centre Direccional.

Segons la plataforma, es volia enviar informació “de manera parcial, incompleta i tendenciosa per intentar condicionar el veredicte” cap a l'opció que el maig del 2009 va triar el ple de Cerdanyola –que aposta per confinar els residus existents i no per buidar l'abocador–. Per la plataforma, en el text es “falta a la veritat” quan es diu que Can Planas va ser “un dipòsit controlat”, i critica que es volgués adjuntar un “resum breu i superficial” de l'informe –de més de 1.600 pàgines– fet per la consultoria Idom a finals del 2008, però, en canvi, s'hi inclogués “abundant documentació” sobre la proposta de restauració aprovada pel ple. El col·lectiu també va retreure que es faci la consulta a la UE quan encara no s'ha posat a licitació el segon estudi sobre les propostes d'Idom, demanat pel mateix govern municipal.

Fonts municipals van explicar a la tarda que la intenció del consistori és buscar el consens, i que, com que l'acord del ple del gener té “el suport de tothom”, s'utilitzarà aquest text per fer l'escrit al comissari europeu de Medi Ambient. La nova proposta ha de rebre ara el vistiplau de les administracions supramunicipals implicades en el projecte. El govern local també s'ha compromès a enviar, de manera íntegra, els informes tècnics fets pel Centre Tecnològic de Manresa de la UPC el 2003 i per Idom el 2008. D'aquesta manera, s'exclou la documentació prevista inicialment, tot i que el consistori la tindrà disponible en cas que la sol·liciti la UE.

Abans de la rectificació municipal, la plataforma anunciava que es desvincularia de la missiva que entregaria l'Ajuntament i que buscaria la manera de fer arribar “la informació fidedigna” al comissari de Medi Ambient.

Reunions a corre-cuita

C.A.F.

La disconformitat de la plataforma Cerdanyola Sense Abocadors amb l'Ajuntament de Cerdanyola i el Consorci del Centre Direccional anava més enllà del contingut de la carta i de la documentació que es volia fer arribar a la UE. El col·lectiu recorda que la solució per a l'abocador de Can Planas es va qüestionar en el ple de desembre del 2010, i un mes després s'acorda fer la consulta a la UE. A partir d'aquí la plataforma sol·licita estar informada i participar en el procés. El 6 d'abril, el Parlament de Catalunya acorda acatar la resolució de la UE. I a les 16 hores del 8 d'abril, tres mesos després del primer acord, el consistori demana a la Plataforma que digui la seva sobre la carta i la documentació que s'adreçarà a la UE i li reclama una resposta pel dia 11. Aquell dia, el col·lectiu presenta la seva proposta i dos dies després la plataforma és convocada, d'un dia per l'altre, a una reunió a la seu del Consorci del Centre Direccional. I allà s'adona que no han acceptat les seves propostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA