Medi ambient

VALLÈS OCCIDENTAL

Cerdanyola divergeix en la tramitació del planejament a l'entorn del sincrotró

El govern (PSC) no té prou suports per delegar-ho a la Generalitat

Acusa ICV de canviar d'opinió i els ecosocialistes li repliquen que “enganya i menteix”

Cerdanyola treballa des del gener de l'any passat en l'elaboració del nou planejament urbanístic del Parc de l'Alba o Centre Direccional –l'espai on està situat el laboratori de llum sincrotró– després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·lés, amb dues sentències, els planejaments urbanístics aprovats per la Generalitat i el consistori els anys 2002 i 2005. I un dels esculls que no aconsegueix superar el consistori és encomanar a la direcció general d'Urbanisme de la Generalitat la redacció i la tramitació de la modificació del pla general metropolità i del pla parcial del Centre Direccional.

L'últim intent s'ha viscut durant l'última setmana, quan el PSC es va proposar portar al ple d'ahir la delegació d'aquesta competència a la Generalitat. Dimecres de la setmana passada, durant la comissió informativa d'Urbanisme, la proposta del PSC va obtenir el suport d'ICV i CiU, però dilluns, els ecosocialistes van fer marxa enrere i la proposta finalment ahir no va anar al ple.

L'alcaldessa, Carme Carmona, retreu a ICV que des del mes de juliol de l'any passat “hagi canviat d'opinió quatre vegades”. El portaveu ecosocialista, Santi Cayuela, assegura que Carme Carmona “enganya i menteix” perquè el contingut de la proposta actual és diferent a la proposada el mes de juliol de l'any passat. Segons Cayuela, ICV va donar suport al fet que la Generalitat tramités la transferència de sòl excedent del Centre Direccional a l'Hospitalet i el Prat de Llobregat, mentre que la modificació urbanística del Centre Direccional l'assumia el consorci participat pel consistori. Segons ICV, l'última proposta municipal és que la Generalitat tramiti els dos expedients junts i això suposaria que Cerdanyola “no podrà decidir res”. Carmona no aclareix si la tramitació seria conjunta o separada, però sosté que l'Ajuntament participarà en la redacció de la proposta i que els ciutadans podran presentar les al·legacions de la mateixa manera que si la tramitació es fes des del consistori.

LA XIFRA

340
hectàrees té l'àmbit del Centre Direccional, on hi ha un abocador amb una extensió de 12 hectàrees.

Manifestació abans del ple

C.A.F.

Un centenar de persones, convocades per la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors i el Moviment 15-M, es van manifestar ahir a la tarda davant de l'Ajuntament de Cerdanyola per rebutjar que el futur planejament urbanístic del Centre Direccional pugui permetre la ubicació d'habitatges en el perímetre de l'abocador de Can Planas, i en contra també que la tramitació urbanística l'assumeixi la Generalitat. L'alcaldessa, Carme Carmona, diu que els dos col·lectius “estan fent politiqueig i no política” i matisa que el PSC sempre s'ha oposat a fer pisos a tocar de l'abocador. Durant la protesta es van cridar consignes a favor de la dimissió de Carmona i proclames en contra dels abocadors i en favor de la salut. La plataforma diu que el govern actua “amb urgència i improvisació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA