opinió. Josep M. Vila d'Abadal. Alcalde de Vic

Amb Bracons, Vic i Olot es retroben

Osona i la Garrotxa han estat dues comarques històricament molt unides, una relació que s'havia anat perdent en els darrers 150 anys. La posada en funcionament del nou eix Vic-Olot suposa recuperar moltes de les relacions perdudes i obrir la porta a tot un ventall de noves col·laboracions en diferents àmbits, com ara l'empresarial, el comercial i l'universitari, per posar només alguns exemples.

De dues ciutats de la Catalunya interior, Vic i Olot, de mitja muntanya, com m'agrada situar-les, en poden néixer moltes i interessants propostes de treball conjunt que ens beneficiïn mútuament i que ens facin créixer com a capitals. Es tracta de sumar esforços i de distanciar-nos de tota la malla de ciutats de la corona metropolitana. Volem marcar un estil diferent, un estil de les ciutats amb una llarga història, ben arrelades al territori i amb una gran personalitat; de les capitals de comarca emprenedores, dinàmiques, que no volen quedar absorbides en una gran massa globalitzada marcada per la forta personalitat de Barcelona.

Com a alcalde de Vic m'esforço, juntament amb els altres alcaldes i alcaldesses, per crear aquesta xarxa de ciutats de la Catalunya interior i busco la manera de desenvolupar projectes que puguem desplegar per beneficiar-nos mútuament. Vic i Olot ja treballem conjuntament i ja tenim enfilades algunes propostes en l'àmbit universitari, lligades a la Universitat de Vic.

Estem d'enhorabona perquè retrobem una vella tradició que de ben segur molts dels nostres avis ens havien explicat. Una relació de quan encara s'anava a peu o en carro i que es va perdre amb la construcció de carreteres adequades per a la circulació de vehicles. Vic i Olot s'acosten. Cal que tots ens felicitem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona
transports

15 milions i dos mesos de talls per arreglar el robatori de coure

barcelona
societat

Detinguts tres homes que cultivaven més de 3.100 plantes de marihuana a Tivissa

Barcelona

Condemnen els membres d’una xarxa de prostitució a diverses penes presó

barcelona
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona
societat

Vic condemna “rotundament” el presumpte feminicidi d’una dona a la ciutat

barcelona