Infraestructures i serveis

mobilitat

Front comú de Lleida i la Franja per impulsar una línia de rodalies

Els ajuntaments de Lleida, Almacelles, Raimat, Altorricó, Tamarit i Binèfar han acordat fer front comú per impulsar una línia ferroviària de rodalies entre Lleida i Montsó, que connecti l’espai econòmic compartit entre la plana de Lleida i la Franja d’Aragó amb un mitjà de transport “sostenible des dels punts de vista econòmic i ambiental”. Actualment les connexions entre els dos territoris es fan bàsicament per carretera.

Els alcaldes es van reunir dilluns per concretar l’estratègia i, segons va explicar el paer en cap de Lleida, Fèlix Larrosa, s’ha acordat posar en marxa a partir del gener una actualització dels treballs que ja s’han fet fins ara, per tal de bastir una proposta de freqüències, horaris i sistema d’integració tarifària per a aquesta futura línia. Un cop es disposi de la proposta, es buscaran els acords necessaris amb els governs de l’Estat espanyol, la Generalitat i l’autonòmic d’Aragó per impulsar la seva posada en marxa.

Larrosa es va mostrar satisfet perquè, va explicar, “aquesta és la primera vegada que ens asseiem a parlar amb ajuntaments de la Franja per a la millora del servei ferroviari”. “L’objectiu és situar en l’agenda política aquesta línia de rodalies i poder avançar perquè Lleida disposi d’un servei de tren de proximitat cap a la Franja”, va concloure l’alcalde.

A més del paer en cap, i de l’alcalde d’Almacelles, Joan Bosch, que va organitzar la trobada, a la reunió hi van participar l’alcaldessa d’Altorricó, Susana Ramón; l’alcaldessa de Tamarit de Llitera, Sandra González; l’alcaldessa de Binèfar, Patricia Rivera, i l’alcalde pedani de Raimat, Ivan Fernàndez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona