Infraestructures i serveis

QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Quart va aprovar ahir una modificació de crèdit de 133.000 euros per a la contractació de la redacció del projecte de la nova biblioteca municipal, a més d’un conveni amb el Bisbat de Girona per a la cessió de la rectoria de Quart i la modificació de l’ordenança fiscal que regula els preus dels abonaments i les entrades individuals de la piscina municipal.

El consistori va aprovar la modificació pressupostària per a aquest exercici 2024 que implica un suplement de crèdit de 133.100 euros destinats a la contractació de la redacció del projecte bàsic i executiu de les obres de reforma i ampliació de la nova biblioteca del municipi. La proposta va ser aprovada amb els sis vots de l’equip de govern (Gent de Quart i PSC), l’abstenció dels dos vots de la CUP i ERC i els tres vots en contra de Quart Actiu.

Aquest pas és fonamental per a impulsar un projecte que permetrà millorar i ampliar les instal·lacions de la Biblioteca Miquel Pairolí. La modificació permetrà adjudicar el contracte a la proposta guanyadora d’un futur concurs d’idees per a renovar i millorar aquest equipament cultural que s’iniciarà el pròxim mes de maig.

Col·laboració amb el Bisbat de Girona

Un altre dels punts aprovats va ser l’aprovació inicial de la firma d’un conveni d’ampliació de la cessió temporal de la rectoria de Quart amb el Bisbat de Girona, més concretament amb la Parròquia de Santa Margarida de Quart, per un període de 23 anys.

L’anterior conveni, que finalitzava l’any 2030, impossibilitava la viabilitat de la inversió necessària per part de l’Ajuntament. Per aquest motiu, s’ha negociat amb el Bisbat de Girona per poder ampliar el termini.

El conveni, amb una durada prevista fins al 31 de març de 2047, estableix que aquest acord té com a objectiu la gestió, la conservació i el manteniment de l’edifici. D’aquesta manera es podran destinar els seus 417 m2 útils per dur-hi a terme activitats juvenils i socioculturals.

A més, aquest acord també comporta la realització d’obres de restauració i conservació per tal de millorar i adequar l’edifici per a que sigui viable la realització d’aquestes activitats. Actualment, el Consell Comarcal del Gironès està desenvolupant un projecte per a executar aquestes obres de millora.

El conveni també va ser aprovat amb els sis vots de l’equip de govern (Gent de Quart i PSC), l’abstenció dels dos vots de la CUP i ERC, i els tres vots en contra de Quart Actiu. Per a finançar aquestes obres, l’Ajuntament de Quart té previst demanar subvencions a entitats supramunicipals. També es contempla la possibilitat de buscar altres fonts de finançament i subvencions per a cobrir les despeses necessàries.

Amb l’aprovació del conveni, l’Ajuntament de Quart es compromet a fer front a aquestes futures despeses de manteniment i millora, i agraeix la col·laboració i facilitats ofertes pel Bisbat de Girona per a arribar a aquest acord.

Impuls a la piscina municipal

Finalment, la sessió plenària també va aprovar provisionalment la modificació de l’ordenança fiscal número 23, que regula la taxa per a la prestació de serveis a la piscina municipal de Quart. Aquesta modificació, que va ser aprovada amb els sis vots de l’equip de govern (Gent de Quart i PSC), l’abstenció dels dos vots de la CUP i ERC i els tres vots en contra de Quart Actiu, inclou nous preus dels abonaments i les entrades individuals, així com descomptes per a famílies nombroses i monoparentals.

En aquesta temporada 2024, l’equipament de la piscina municipal inclourà diverses novetats. Entre els canvis més destacats es troba l’ampliació de les dates d’obertura de la piscina.

Una altra de les novetats més destacades és la inversió de al voltant de 80.000 euros per dur a terme tasques de millores en tot l’equipament de la piscina, el qual presentava importants desperfectes que calia millorar, atès que es trobaven en mal estat.

A més, s’han creat nous abonaments amb descomptes. Pel que fa als abonaments de temporada, s’hi han afegit els abonaments a per a famílies nombroses i famílies monoparentals amb un descompte del 20% respecte a l’abonament familiar. Així mateix, s’ha creat un abonament per a famílies de persones grans jubilades (+65 anys).

També cal destacar que a partir d’ara l’abonament familiar inclourà fills de totes les edats que convisquin en el nucli familiar. Fins ara els fills de més de 15 anys havien d’abonar un sobrecost de 20 euros per infant.

Una altra de les novetats més destacables és que els empadronats amb abonament podran comprar un paquet de 5 entrades al mes a 30 euros. Tot i això, l’Ajuntament es reserva el dret de limitar la venda d’entrades individuals o en paquet si l’aforament de la piscina ho requereix.

Totes aquestes modificacions que es duran a terme, tant en inversió econòmica per a adequar l’equipament com en l’ampliació del període d’obertura de la piscina, han fet necessària la revisió dels preus dels seus usuaris i usuàries, els quals no es modificaven des de l’any 2018. Cal destacar, però, que s’han creat els nous abonaments amb descompte arran dels resultats d’un procés de participació ciutadana a través d’una enquesta telemàtica que es va realitzar a la ciutadania en finalitzar la temporada anterior, a l’agost del 2023.

A partir d’ara, el cost per a empadronats per a un abonament familiar de temporada s’ha incrementat a 120 euros; l’abonament individual per a adults (18-64 anys) serà de 60 euros; els de d’infants i joves de 3 a 18 anys, costaran 45 euros; els de jubilats individuals, 30 euros, i el de les persones amb diversitat funcional tindran un abonament a 30 euros.

Les entrades individuals seran de 15 i 12 euros, amb la voluntat del consistori de promoure que la gent es tregui el carnet d'abonament i no d'entrades individuals, atès l'episodi actual de sequera i calor

Aquest canvi busca ajustar les tarifes a les necessitats actuals i assegurar una gestió eficient de la piscina municipal, garantint el seu ús i manteniment adequat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA
Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona
societat

El SAT Teatre Centre obre una campanya per captar socis

sant joan de les abadesses
policial

Els Mossos desplegaran la Unitat de Medi Ambient al port de Tarragona al juny

TARRAGONA
salut

El Col·legi d’Infermeres exigeix el triple de llevadores a Tarragona i l’Ebre

TARRAGONA