Infraestructures i serveis

PATRIMONI

Quart disposarà de la rectoria de Santa Margarita fins al 2047

L’ajuntament acaba de signar un conveni amb el Bisbat i la parròquia de Santa Margarita per tal d’allargar-ne el seu ús

El passat divendres, 26 d’abril, l’Ajuntament de Quart i el Bisbat de Girona van signar un conveni per a l’ampliació de la cessió temporal de la rectoria de Quart amb l’objectiu de dur-hi a terme activitats juvenils i socioculturals. Aquest conveni va ser aprovat en la passada sessió plenària extraordinària de 22 d’abril amb els 6 vots a favor de l’equip de govern (Gent de Quart i PSC), l’abstenció de la CUP i el de ERC i els 3 vots en contra de Quart Actiu.

Aquest conveni substitueix al que estava vigent fins ara i que finalitzava l’any 2030, fet que impossibilitava la viabilitat de la inversió necessària per part de l’Ajuntament de Quart per posar-lo a punt per dur-hi a terme aquestes activitats. Per aquest motiu, l’equip de govern va decidir negociar amb el Bisbat per poder ampliar el seu termini. La vigència del nou conveni és fins al 31 de març de l’any 2047 i té com a objectiu la gestió, la conservació i el manteniment de l’edifici de la rectoria amb la finalitat d’ampliar els equipaments del consistori, molt saturats per les activitats que es duen a terme a Quart, tant municipals com de les entitats existents al municipi.

Amb aquest acord, els 417 m2 útils de l’edifici podran ser destinats a centre de joventut, espai jove i per dur-hi a terme activitats socioculturals. El conveni també comporta la realització d’obres de restauració i conservació per millorar i adequar l’edifici perquè s’hi puguin fer activitats. En concret, l’ajuntament assumeix el compromís d’invertir 200.000 euros durant els pròxims tres anys.

L’alcalde de Quart, Ferran Rodero, ha assenyalat que es recupera un espai “emblemàtic pel municipi, dotant així de més equipaments municipals per les entitats i els veïns i veïnes de Quart”. “D’aquesta manera -apunta- donem resposta a la gran necessitat d’espais municipals que tenim actualment». A més ha afegit que «creiem que la inversió de 200.000 euros per 23 anys, i que significaria com un lloguer d’uns 700 euros/mes, per poder disposar de més espai municipal, és una gran notícia per a tothom».

En l’acte de la firma hi va participar l’alcalde de Quart, Ferran Rodero; el Provicari General del Bisbat de Girona, Joaquim Giol i Aymerich, i el rector de la parròquia de Santa Margarida de Quart, Pere Carreras i Caballé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El CCM diu que s’ha estalviat 2,11 milions d’electricitat des del 2021 pel sanejament d’aigües

Mataró
ensenyament

L’exposició ‘Vedruna, 200 anys fent història’ s’inaugura a Girona

Girona
GIRONA

Talaran uns 150 arbres morts en 40 carrers de la ciutat

GIRONA
societat

L’arquebisbe dessacralitza l’Església de l’Esperit Sant tot i la resistència dels feligresos

barcelona

Premià de Mar tira endavant amb el nou model de selectiva enmig de les protestes veïnals

premià de mar
girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona