Infraestructures

Tret de sortida de les obres de Tarragona 2017

Primers moviments de terres a la futura anella, on els equipaments hauran d'esperar al 2016

L'organització tan sols tindrà tres mesos per fer-hi proves

Les instal·lacions on s'han de celebrar els Jocs del Mediterrani de Tarragona el 2017 comencen a materialitzar-se. Les màquines van iniciar ahir els moviments de terres als terrenys a tocar de la zona esportiva del barri de Campclar, on s'ha de construir la coneguda com a Anella Mediterrània, al costat de l'autovia entre Tarragona i Reus. “Per fi comença a visualitzar-se la feina de cuina que hem estat fent durant tots aquests mesos”, va celebrar el director general dels Jocs, Ramon Quadrat. Durant les pròximes setmanes les màquines s'encarregaran de desbrossar els terrenys on s'ha d'aixecar el futur palau d'esports, i durant quatre mesos s'adaptarà el terreny a les característiques de cada nou equipament: el palau d'esports, el centre aquàtic i l'estadi d'atletisme efímer.

A partir del gener del 2016, arrancaran les obres d'urbanització, de manera paral·lela a la construcció dels nous equipaments. L'actuació permetrà crear un espai verd que, a banda de relligar totes les instal·lacions, es convertirà en zona esportiva i d'esbarjo un cop passada la cita esportiva. L'Ajuntament ha obert aquesta setmana el concurs per a la urbanització, que es tancarà al juny.

LA XIFRA

13
milions
és el que costaran els moviments de terres i la urbanització, que paga l'Ajuntament gràcies a un crèdit.

Els primers tests, l'any vinent

Amb l'inici de les primeres obres a l'Anella Mediterrània, quan falten poc més de dos anys perquè comencin els Jocs del Mediterrani, l'organització treballa amb un calendari força ajustat pel que fa a la seva capacitat de fer tests de funcionament als nous equipaments. El palau d'esports, que finança la Generalitat, està previst que es comenci a construir al mes de gener. Posteriorment començaran les obres del centre aquàtic, que en principi ha de finançar el govern estatal, però sobre el qual Madrid encara no ha fet cap compromís en ferm. No serà fins al 2017 que es construirà l'estadi efímer. “Ens quedaran entre dos i tres mesos per fer proves”, va dir Quadrat, que assegura que no hi ha preocupació, ja que “s'ha treballat molt els projectes i s'hi estarà molt al damunt”. L'any vinent, als equipaments d'altres subseus o de la resta de la ciutat, on ja s'hagin acabat les reformes, sí que es disputaran algunes proves internacionals per posar-les a punt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona