Infraestructures

Més incidents en el transport de Barcelona

Problemes per la vaga d'autobusos i els talls i retards a les línies de metro i Renfe

Barcelona no va poder recuperar ahir totalment la normalitat en la mobilitat després de la vaga de metro que ha coincidit amb la celebració del Congrés Mundial del Mòbil, que va acabar ahir. La ciutat i l'àrea d'influència van viure una altra jornada esquitxada d'incidents en els transports públics. La vaga d'autobusos va coincidir amb diverses avaries en línies del metro i amb altres incidents a Renfe.

Els problemes van començar a primera hora del matí, després que la presència de fum a l'estació 11 de Setembre per culpa de la combustió d'un cable elèctric obligués a tallar durant més d'una hora el servei a les línies de metro 9 i 10 entre les estacions de la Sagrera i el Bon Pastor. La línia 1 també va interrompre el servei, durant vint minuts, entre Marina i Universitat a causa de l'avaria d'un tren buit que circulava entre les estacions d'Urquinaona i Arc de Triomf.

Les incidències en la xarxa de transport públic també van afectar Renfe. La línia de rodalies R4, entre Manresa i Sant Vicenç de Calders, va registrar durant tot el matí retards de trenta minuts a conseqüència d'una avaria a la catenària al tram entre Martorell i Sant Sadurní d'Anoia. L'incident va provocar el tall de la circulació durant més de tres hores a la nit. L'R2, entre Maçanet i l'aeroport del Prat, també va registrar retards, de deu minuts, a causa de dos robatoris de coure.

Totes les complicacions en el transport públic es van sumar a la vaga parcial dels autobusos de l'àrea metropolitana, convocada pels sindicats minoritaris en el comitè d'empresa. Els busos de TMB van funcionar amb uns serveis mínims del 30% durant les dues aturades de dues hores, una al matí i una al vespre. Avui es preveu un altre dia complicat pel transport a tot Catalunya a causa de la vaga prevista a Renfe. Rodalies i regionals funcionaran amb uns serveis mínims del 66% en hores punta i del 33% la resta del dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia