Societat

aviació

aterratge d'emergència

Una avioneta aterra d’emergències en un camp de Sant Quirze del Vallès

L’aparell pateix una avaria poc després d’enlairar-se de l’aeroport de Sabadell

Els dos ocupants de l’aeronau, un pilot en pràctiques i l’instructor, resulten il·lesos

Una avioneta procedent de l’Aeroport de Sabadell ha hagut de practicar un aterratge d’emergència aquest dimecres en un camp de Sant Quirze del Vallès, segons ha informat l’Ajuntament d’aquest municipi.

L’incident s’ha produït aquest migdia poc després de l’enlairament, per una avaria. L’aeronau, pilotada per un alumne en pràctiques i un instructor, ha hagut d’aterrar d’emergència al camp de Can Poncic entre l’avinguda Can Pallars i el carrer de la Font de la Riba, passant per sota la línia d’alta tensió. Els dos ocupants han sortit il·lesos i no s’han produït danys materials.

Efectius dels diferents cossos policials i Bombers s’han desplaçat al lloc dels fets.

L’Ajuntament de Sant Quirze ha activat el Pla Bàsic d’Emergències fins que no es retiri l’avioneta accidentada. La previsió és que els treballs per fer-ho s’allarguin tres dies, ja que cal desmuntar les ales per al seu transport.

Crida a millorar la coordinació amb el territori

L’alcaldessa de la localitat, Elisabeth Oliveras, ha manifestat al Director de l’aeroport la seva sorpresa per no haver rebut cap comunicació del risc imminent s’estava produint fins després de l’aterratge. Oliveras avisa que és indispensable una efectiva coordinació entre els diferents organismes implicats per assegurar una resposta que permeti minimitzar les conseqüències que poden derivar-se d’un accident aeri. És per això que demana també que es revisin els protocols per evitar incidents d’aquest tipus.

L’alcaldessa considera que l’activitat d’un aeroport d’aquestes dimensions no és compatible amb la vida d’un poble i de zones habitades, una queixa que tornarà a traslladar a AENA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia