PRADA (Conflent)

41a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

L'excursionisme homenatja Pompeu Fabra

Un club excursionista diferent homenatja cada any, d'ençà 41 anys, la figura de Pompeu Fabra amb els actes de renovació de la Flama de la Llengua Catalana. Enguany l'organització recau sobre el Centre Excursionista Montclar de Sant Feliu de Guíxols. Els actes comencen aquest cap de setmana a Prada, on és enterrat Pompeu Fabra, i acabaran el 7 de febrer a Montserrat. Entremig, dues setmanes de programació amb excursions, concerts i actes populars en memòria del pare de la normalització lingüística.Pel que fa a la part nord-catalana d'aquests actes, l'organització és a càrrec del GPRENC (Grup Pirinenc Excursionista Nord-català), i més concretament d'Antoni Glory i Jaume Taurinyà. Aquest dissabte, els excursionistes nord-catalans guiaran els de Sant Feliu de Guíxols per a una sortida a peu cap a Sirac i Sant Miquel de Cuixà, pels escenaris verdaguerians, on es llegiran textos del poeta. Diumenge, després dels actes al cementiri, el seguici recorrerà els llocs de l'estada de Pompeu Fabra a Prada i hi haurà una recepció a l'ajuntament.La primera edició d'aquest homenatge es va fer el 1968, entorn d'un grup d'excursionistes del Principat de Catalunya que volien recordar el centenari del naixement de Pompeu Fabra. Jordi Mir és una de les persones que més han actuat per garantir la continuïtat d'aquest homenatge. A partir d'aquí va quedar establert que un grup excursionista diferent renovi cada any la flama de la llengua, amb actes que sempre comencen a Prada, a la tomba del filòleg, i acaben a Montserrat.

23 i 24 de gener. Divendres, sortida de l'excursió a les 9.30 h de l'estació de tren de Prada; dissabte, actes culturals a partir de 10.30 h al cementiri. Centre excursionista Montclar de Sant Feliu de Guíxols: 972 82 10 47


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.