Infraestructures i serveis

mobilitat

Palafrugell assajarà a l’estiu un futur servei de bus estable amb Calella i Llafranc

El govern de Palafrugell i Sarfa negocien posar en marxa un servei de bus estival que perdrà el caràcter exclusivament turístic del Julivia, però garantirà la connexió entre el centre de Palafrugell i els nuclis litorals de Calella i Llafranc els mesos de juliol i agost. El servei substituirà l’experiència del Julivia, que l’any passat va arribar a les 10 temporades enllaçant també Tamariu i amb un autobús descapotat que circulava cada 90 minuts. L’objectiu, ara, segons explica l’alcalde, Juli Fernández, és donar servei a turistes i segons residents, però també a treballadors i a veïns que vulguin anar a la platja sense necessitat de cercar aparcament.

La freqüència prevista entre l’1 de juliol i el 31 d’agost és d’un servei cada trenta minuts, amb un preu per bitllet senzill que estaria al voltant dels 2 euros. L’alcalde argumenta que suposaria una ampliació del servei actual, i amb una tarifa més reduïda respecte als 6,50 euros diaris, sense límit d’ús, que afavoria el bus turístic. Però pensen en els treballadors i sospesen la introducció de tarifes reduïdes per a l’ús habitual durant els dos mesos.

Prova pilot

El servei de bus urbà permanent durant tot l’any, però, ha estat una de les propostes de Fernández els darrers anys, i més ara que la implantació de la zona de baixes emissions (ZBE), amb més de 20.000 habitants, pica a la porta. Per l’alcalde, abans del 2026 haurien de tenir definits itineraris, horaris i tarifes per a un servei de bus urbà que, a més de Palafrugell i els nuclis principals del litoral, connectés “també diferents equipaments públics tot l’any, amb freqüències de pas d’entre 30 i 40 minuts”. En paral·lel, les altres accions passen per reduir la presència de vehicles en determinades zones, com ara el nucli antic i les zones del litoral, tot potenciant aparcaments dissuasius que permetin acabar d’arribar a peu a destí.

Des de l’oposició d’ERC, la portaveu, Mònica Alcalà, alerta que el bus urbà deixarà de banda aquest estiu Tamariu, que és “el menys accessible a peu o en bicicleta”. I creu que també l’àmbit de Llofriu, a l’interior, ha de quedar cobert pel futur sistema de transport públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES