Infraestructures i serveis

CORNELLÀ DE TERRI

Recuperen l’aigua de la piscina per garantir-ne l’obertura sense haver-la de reomplir

L’Ajuntament de Cornellà del Terri ha aplicat un tractament de xoc a la piscina municipal per tal de recuperar l’aigua i poder obrir l’equipament, a l’estiu, sense necessitat de tornar-la a omplir. Cada estiu, el consistori buidava la piscina per netejar-la a fons i la tornava a omplir amb aigua potable, abans de cada temporada de bany. Aquesta vegada, donada la situació de sequera, l’Ajuntament ha considerat que no era ètic seguir amb aquest sistema i ha optat per tractar l’aigua amb clor per recuperar l’aigua bruta.

L’Ajuntament ha contractat una empresa especialitzada en piscines que ha aplicat un tractament de xoc que converteix l’aigua bruta amb aigua neta. El tractament s’ha començat ja aquest mes de març amb tot el procés de neteja de filtres i encesa de motors, per a que l’aigua es recuperi a temps i pugui passar tots els anàlisis pertinents abans de l’obertura al públic.

Tot i que Cornellà del Terri es troba en estat de normalitat i no hi ha cap restricció per sequera, des del consistori asseguren que tot i que no pateixen les restriccions d’altres zones del país, cal ser responsables.

L’alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, explica que “actualment, juntament amb part de la comarca del Pla de l’Estany, som com l’oasi de Catalunya, però hem de tenir responsabilitat i solidaritat amb els altres pobles que en aquests moments ho estan passant molt malament. No tindria sentit que féssim servir l’aigua pública per coses que no siguin essencials. Hem de buscar fórmules d’estalvi, com netejar carrers i regar amb aigua reciclada, per exemple. Hem de saber utilitzar bé l’aigua.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA