Infraestructures i serveis

SERVEIS

Zones d’esbarjo i vegetació resistent a la sequera, a la Colònia Castells

Ocupa 9.000 metres quadrats a les Corts i ha costat 3,64 milions d’euros

Amb un pressupost de 3,64 milions d’euros, l’Ajuntament de Barcelona ha enllestit les obres d’urbanització del nou parc de la Colònia Castells, al barri de les Corts. Són més de 9.000 metres quadrats entre els carrers d’Entença, Taquígraf Serra, Equador i Montnegre, un espai que vol revitalitzar la zona i enriquir la vida veïnal, a més de constituir un petit pulmó verd per al districte, segons ha informat el consistori.

El parc té una gran plaça central rodona destinada a activitats diverses, així com horts urbans comunitaris, vegetació que inclou fins a 161 arbres i espècies arbustives i una àrea de joc infantil singular amb un disseny d’eriçó de mar. A més, s’ha integrat una àrea de salut amb elements de calistènia i espais d’estada amb bancs i cadires. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, n’ha destacat que permet recuperar l’entorn fabril de la colònia i que s’ha optat per plantar-hi vegetació resistent a la calor i la sequera. “Són uns jardins de darrera generació”, ha resumit. Per fer front als reptes de l’emergència climàtica, el parc també incorpora parterres que funcionen com a sistemes de drenatge sostenible, ja que permeten la infiltració de l’aigua de pluja per recarregar els aqüífers. A més, s’ha dut a terme una prova pilot amb l’ús de gespa artificial en zones d’ús intensiu pensant en “un clima que serà més sec”, ha indicat Collboni. El parc ha acollit aquest diumenge la Festa de la Primavera, una iniciativa que celebra l’arribada de la nova estació i promou la conscienciació sobre la jardineria, l’agricultura ecològica i la gestió de l’aigua en temps de sequera. A través d’activitats lúdiques i educatives, s’ha volgut apropar a la ciutadania els secrets de la jardineria i la cura dels espais verds, posant en valor l’expertesa del personal de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.