Infraestructures i serveis

SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

La Paeria de Balaguer ha posat en marxa un nou sistema amb sensors per detectar les fuites d’aigua a les canonades. Des de fa unes setmanes els tècnics controlen la xarxa amb un aparell amb una targeta SIM incorporada que registra informació auditiva sobre la presència d’aigua al subsol. En cas de fuga, el sensor detecta el so de l’aigua i un programa informàtic a l’abast dels tècnics municipals genera una icona d’alerta. De moment ja se n’han localitat tres de fuites, segons informa ACN. “La tasca de localització és immediata”, ha assegurat Jordi Betbesé, tècnic del servei municipal de l’aigua de Balaguer. El consistori ha instal·lat una cinquantena d’aparells en diferents aixetes de pas dels carrers de la banda esquerra del riu Segre i la previsió és estendre aquest sistema a tota la xarxa de subministrament amb un total de 95 sensors.

Els aparells, instal·lats a una distància d’entre 150 i 200 metres, localitzen fuites “indetectables” a l’ull humà sota el sòl urbà durant la nit, moment que els sensors fan una revisió auditiva de la zona. “Quan fa soroll de fuita, alguna cosa hi ha”, ha explicat Betbesé, qui també ha afegit que els aparells creen una alerta del lloc on hi ha la possible fuga.

A partir d’aquí, els tècnics examinen la zona amb cascs per analitzar l’abast de la filtració i estudiar-ne les possibles solucions. De fet, des del consistori han explicat que actualment s’està treballant per frenar les “petites” fugues que s’han detectat fins ara. Sigui com sigui, Betbesé ha apuntat que gràcies als sensors, la xarxa de canonades està controlada “al dia”. En aquest sentit, el regidor de l’Àrea de Serveis Urbans, Règim interior, Seguretat i Habitatge, Jesús Cienfuegos, ha destacat que la voluntat de la mesura és optimitzar l’aigua potable i reparar les possibles avaries. L’actuació té un cost d’uns 30.000 euros subvencionats per la Diputació de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona
tribunals

La noia que va perdre un ull per un projectil de foam recorre l’arxiu

barcelona

L’hospital implementa la micropigmentació de l’arèola i del mugró

palamós