El polígon Catalunya Sud triplicarà la seua oferta de sòl industrial

A les 135 hectàrees actuals se n'afegiran 290 més, 100 de les quals seran per la foneria de Gallardo

«L'aposta pel desenvolupament industrial és una aposta a mig i llarg termini», ha explicat el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, que ha detallat que el govern està treballant per ampliar el sòl industrial del Catalunya Sud en 290 hectàrees, 190 al terme de Tortosa i la resta a l'Aldea. «A l'àrea metropolitana el sòl industrial està esgotat; hem d'aprofitar els avantatges competitius de les Terres de l'Ebre, amb molt de sòl i una posició logística estratègica», ha dit Salvadó.

Actualment, la superfície del Catalunya Sud és de 95 hectàrees, que aviat es podran ampliar en 40 més. Tot i que el sòl està exhaurit, el desenvolupament industrial de la zona és molt tímid i els pocs empresaris que s'hi han instal·lat critiquen la falta de serveis bàsics com ara l'enllumenat, l'aigua i la telefonia. «La línia, que és de molt alta tensió, travessa els terrenys del Catalunya Sud que s'ampliaran, de manera que és possible la construcció d'una subestació elèctrica, que ens farà rics en energia», ha assenyalat el delegat del govern a l'Ebre. La construcció d'aquesta subestació elèctrica està prevista pel 2012 i s'ubicarà just al costat dels terrenys on s'ha d'instal·lar la planta de producció d'acer del grup metal·lúrgic Alfonso Gallardo. Només aquesta empresa podria quedar-se una superfície de 100 hectàrees (tot el Catalunya Sud actual) per posar en marxa la foneria, que suposaria la creació de prop de 500 llocs de treball. Tot i que inicialment el grup Gallardo s'havia d'instal·lar en uns terrenys entre Tortosa i l'Aldea, l'orografia del terreny no ho ha permès. «La foneria necessitava una pastilla de terreny de grans dimensions i el més plana possible», ha manifestat Salvadó. Unes característiques que s'han localitzat al terme de l'Aldea, al costat de l'autopista AP-7. De tota manera, el pla parcial que permetrà l'ampliació del Catalunya Sud serà únic. «Els dos ajuntaments i l'Incasòl ja treballen de manera coordinada», ha assegurat el delegat del govern a les Terres de l'Ebre.

Pel que fa a les negociacions amb la foneria perquè obri la seua única planta de producció d'acer a Catalunya, a les Terres de l'Ebre, continuen avançant malgrat la crisi econòmica. «L'Incasòl ja disposa de bona part dels terrenys i s'està treballant en la requalificació urbanística d'aquest espai», ha assenyalat Salvadó, que sosté que la crisi econòmica no farà perillar aquest projecte. La construcció de la planta té un termini d'execució de tres anys i suposarà una inversió de 500 milions d'euros.

Al marge del grup Gallardo, l'Agència Catalana d'Inversions (que depèn del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa) negocia amb altres multinacionals perquè s'instal·len al polígon Catalunya Sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles