Serveis

SERVEIS

A Besalú renuncien a fer pagar per aparcar vehicles

L'Ajuntament descarta el pàrquing vigilat del costat del pont vell perquè no troba ningú per gestionar-lo

L'aparcament del pont vell de Besalú, el més utilitzat pels visitants, continuarà sent gratuït. L'Ajuntament havia projectat convertir-lo en el primer espai vigilat de pagament del municipi, però finalment ha renunciat a aquesta idea perquè, d'una banda, considera que la inversió a fer-hi no la pot assumir a curt termini i, d'una altra, no han fructificat els contactes amb les entitats amb les quals s'havia plantejat la gestió de l'aparcament. “Ens han dit que no hi ha prou volum de vehicles perquè els sortís a compte”, ha explicat l'alcalde, Lluís Guinó. Quant a la inversió per crear la infraestructura de l'aparcament (bàsicament, una caseta i el mecanisme de la barrera i els tiquets), es calcula que pujaria a uns 80.000 euros, una quantitat que avui per avui no està a l'abast del consistori, segons Guinó.

Tot i això, a les ordenances fiscals del 2014, aprovades en l'últim ple municipal, s'ha inclòs la tarifa que s'aplicaria: un euro per als turismes i tres en el cas dels autocars. “Serien preus simbòlics, ja que no es tracta de recaptar, sinó de compensar el servei de vigilància”, hi ha afegit l'alcalde. El que sí que es manté és el projecte de reordenació urbanística de l'entrada a Besalú per la banda de Banyoles, consistent, entre altres accions, a asfaltar la zona d'aparcament, enjardinar-la i millorar-ne la vialitat. Les obres tenen un pressupost d'uns 400.000 euros, que es cobririen amb recursos del pròxim pla d'obres i serveis..

Restringir el trànsit

En els últims anys, a Besalú ha procurat potenciar l'ús dels aparcaments dels afores, amb l'objectiu d'absorbir el gran volum de cotxes que arriben al poble, principalment els caps de setmana. Paral·lelament, s'estan prenent mesures per restringir el trànsit als carrers i places del barri vell.

LA XIFRA

400.000
euros
és el pressupost de la reurbanització de l'entrada est del poble, que es pagaria amb el pla d'obres i serveis.

Impostos i taxes, congelats

La modificació de les ordenances fiscals de Besalú pel 2014 preveu, en línies generals, una congelació dels impostos i les taxes. Les excepcions són, d'una banda, la taxa de les escombraries, que puja un 3% (el servei el fa el Consell Comarcal) i, de l'altra, la corresponent al servei del cementiri, que s'abaixa un 8%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA