Societat

Societat

La Fira de l’Oli i l’Olivera tornarà a fer vessar de gent Espolla

Aquest any es farà el cap de setmana del 20 i el 21 d’aquest mes amb novetats i un programa extens i variat

La 22a edició de la Fira de l’Oli i l’Olivera d’Espolla se celebrarà el dissabte 20 i el diumenge 21 d’aquest mes, amb moltes novetats. Aquest any es farà una visita guiada al trull de la cooperativa d’Espolla, amb un expert, dissabte al matí a les 11 i també hi haurà un taller d’iniciació al tast d’olis d’oliva verge, que es farà aquest mateix primer dia de fira a la Sala la Coromina a les 5 de la tarda.

Dissabte es completarà amb l’altres activitats, com ara el taller El plaer de cuinar amb plantes silvestres, una mostra de cuina amb plantes recollides a l’Albera que anirà a càrrec de Cristina Viñas, d’El Cau de les Marietes. Aquesta activitat està prevista a 2/4 d’11 del matí. Com a cloenda de la jornada, a la Sala la Fraternal es podrà veure l’espectacle “Bona nit, benparits!”, amb Fel Faixedas.

El gruix de les activitats, però, es farà diumenge. Tot el dia hi haurà tast d’olis de l’Empordà, música en viu en sessions de les 10.00 h (Trobasons), les 12.30 h (Petit Terral) i les 15.00 h (la Ludwig Band) i també passejades amb burro, a l’antic camp de futbol, on hi haurà també inflables.

Als carrers d’Espolla es farà la fira comercial amb trullaires de la zona, exposició i venda de planter, caminades pels dòlmens, visites guiades teatralitzades, a més de castellers i, a les 4 de la tarda, el tradicional concurs de llançament de pinyols d’oliva davant l’església.

LA XIFRA

19
edicions.
L’entretingut concurs de llançament de pinyol d’oliva s’ha celebrat fins ara divuit cops.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.