Societat

metereologia

afectacions pel vent

El 112 rep més de 400 trucades per les ventades

Protecció Civil desactiva l’alerta del pla Ventcat i l’Inuncat

Una persona resulta ferida lleu a Barcelona per la caiguda d’un tendal

L’episodi de vent i onatge que va començar dijous ja ha finalitzat, si bé encara pot bufar amb força al Pirineu i al Prepirineu. D’acord amb les previsions meteorològiques, Protecció Civil ha desactivat la fase d’alerta tant del pla Ventcat, per la ventada, com de l’Inuncat, per les possibles inundacions a la costa.

Els incidents més destacats derivats de les fortes ventades han estat la volada de plaques de sostre a dos centres educatius, a Terrassa i a Sant Quirze del Vallés, però sense afectació. A Barcelona una persona ha resultat ferida lleu per la caiguda d’un tendal, segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 407 trucades referents a 325 incidents relacionats amb el vent, la majoria de les quals s’han fet des del Vallès Occidental (137) i Barcelonès (96). Dels 325 incidents, 162 han estat derivats a Mossos de Trànsit i policies locals (49,9%) i 152 a Bombers de la Generalitat i Bombers de Barcelona (46,8%).

Els Bombers de la Generalitat han atès entre les deu de la nit de dijous i la una del migdia d’aquest divendres 227 avisos relacionats amb el vent. Els serveis han afectat sobretot les comarques de la Regió Metropolitana Nord de Barcelona, sobretot el Vallès Occidental, i la comarca gironina de la Selva. El cos d’emergències ha actuat per retirar i tallar arbres caiguts a la via pública i carreteres, i per retirar mobiliari urbà com fanals, tanques, finestres, teules o cartells publicitaris.

Els Bombers de Barcelona han atès 54 avisos des de la matinada per caiguda d’arbres, tendals i estructures en façanes.

La capital catalana i Sant Quirze del Vallès han activat l’alerta dels seu Pla d’Actuació Municipal (PAM) durant el temporal; Terrassa, Tordera i Sant Vicenç dels Horts, la prealerta.

Ratxes de més de 160 km/h

Al llarg del temporal s’han registrat ratxes de fins a 162 km/h, a Pugsesolles. Altres cops de vent destacats han tingut lloc a Portbou (111 km/h), Anglès (105 km/h), Font-rubí (103 km/h) i El Perelló (102 km/h). A Barcelona el vent ha assolit els 75 km/h.

Pel que fa a la llevantada, aquest divendres s’han registrat onades d’una altura màxima de 5,3 m a Begur i de més de 4 m a Barcelona.

L’onatge va provocar dijous incidències a la línia R1 nord de Rodalies i inundacions als passejos marítims de Portbou, Port de la Selva, Cadaqués, l’Escala i Tossa de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia