El malalt de fibromiàlgia d'Alzira abandona la vaga de fam per la seua salut

Juan Vilas, malalt de fibromiàlgia i afectat per la síndrome de fatiga crònica, va decidir ahir abandonar la vaga de fam que ha mantingut durant 35 dies per demanar la declaració d'invalidesa permanent, denegada per la Seguretat Social.

Divendres passat ja va deixar el lloc habitual on exercia la seua protesta –la delegació del Ministeri de Treball d'Alzira– per l'esgotament físic i el seu deteriorat estat de salut.

Dilluns de vesprada va acudir a les urgències de l'hospital de la Ribera, on li recomanaren que abandonara la vaga. Segons la seua muller, Carmen, Vilas «ha arribat a un punt límit», tot i que en cap cas es tem per la seua vida.

El malalt de fibromiàlgia s'ha ressentit de l'intens fred que ha hagut de suportar els últims dies a la intempèrie i de diverses complicacions associades a les malalties, al dejú i a la seua condició de diabètic.

Vilas, que és a hores d'ara a la seua casa, va decidir atendre definitivament les nombroses peticions provinents del seu entorn i de simpatitzants de la seua causa perquè abandonara.

Segons la muller, tan bon punt es recupere tornarà a concentrar-se a diari a la porta de la delegació del ministeri, aquesta vegada sense recórrer a cap vaga de fam.

Igualment, la dona va anunciar que Vilas s'adreçarà a la conselleria de Benestar Social per confirmar si la seua petició d'empara ha estat traslladada degudament des de Presidència de la Generalitat, tal com, segons afirma, van indicar-li.

D'altra banda, el grup del Bloc Nacionalista Valencià a l'Ajuntament d'Alzira té previst presentar una moció de suport a Vilas i instar la corporació –governada pel Partit Popular– a donar suport a tots els punts de la seua reivindicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Mataró homenatja Joaquim Arenas, impulsor de la immersió lingüística

Mataró
ADMINISTRACIONS

Judith Ibáñez serà distingida amb la medalla d’or de Cornellà

Cornellà DE LLOBREGAT
ADMINISTRACIONS

La seu de la Diputació a les Terres de l’Ebre, a ple rendiment

Tortosa
societat

La Copa Amèrica ja té el seu propi Pla de Mobilitat

Barcelona
JUDICIAL

Pla de mobilitat a la Barceloneta per la copa Amèrica de vela

Girona
INFRAESTRUCTURES

Afectacions a la mobilitat a l’entorn de la Plaça Espanya per les obres a l’L8

Barcelona
MEDI AMBIENT

Alumnes d’un institut de Cambrils creen un biòtop per incrementar la biodiversitat marina del Cavet

Cambrils

Tornen les cues per les obres a la C-65

quart
SOCIETAT

Tarragona adjudicarà el contracte de la brossa a Urbaser un cop exclosa l’empresa guanyadora

Tarragona