CiU-Via critica la «incapacitat» de Blanco per decidir sobre el Sant Camil

Pel grup, la reconversió de l'hospital ribetà en centre sociosanitari provocarà una «situació crítica»

La consellera de Salut, Marina Geli, va anunciar divendres passat la voluntat de construir un hospital d'aguts a Vilanova i la reconversió de l'hospital Sant Camil en un centre sociosanitari, fet que comportarà que el servei fonamental a Ribes sigui l'atenció a la gent gran. Aquesta és «la decisió més important de la vida del municipi dels últims 30 anys, una decisió amb impacte econòmic i social i conseqüències directes sobre la vida quotidiana de totes les famílies de Ribes», segons CiU-Via. En un comunicat amb el títol Sant Pere de Ribes, sense hospital i sense alcalde, el grup municipal retreu la falta de diàleg i d'informació sobre els plans sanitaris a la comarca, i critica el paper exercit per l'alcalde del municipi i president del Consell Comarcal, Josep Antoni Blanco.

Crítiques al consorci

De fet, el grup va mostrar-se crític a la creació del consorci sanitari del Garraf l'any passat, quan ja va mostrar la seva inquietud sobre el pes del repartiment de les decisions en el nou òrgan de govern sanitari, que integra tots els ajuntaments del Garraf i el de Cunit, i en el qual els vots estan distribuïts en funció de la població. CiU-Via recorda que llavors va «mantenir fins l'últim moment una al·legació a la creació del consorci sanitari del Garraf» i que quan va retirar-la, va «manifestar de manera clara la necessitat d'un major consens comarcal en les decisions sanitàries i l'exigència de la funció comarcal de les instal·lacions i l'equip mèdic de Sant Camil». «Com a força política responsable hem de reconèixer que ens vam equivocar quan vam refiar-nos dels responsables sanitaris comarcals. A l'hora de la veritat, s'han ajustat a la lògica política marcada pel pes evident de Joan Ignasi Elena, alcalde de Vilanova, i la inòpia i incapacitat de Josep Antoni Blanco que, per a més inri, és el president del Consell Comarcal», diu el grup municipal de Sant Pere de Ribes.

CiU-Via també carrega contra la falta d'informació sobre els plans en l'àmbit de la salut al Garraf. «Des d'aquest mateix moment demanem poder conèixer el pla de reordenació sanitària de la comarca que, segons la premsa, canvia la situació actual, i volem poder participar en el procés en què, fins ara, no hem tingut ni vot, ni veu ni informació», sosté el grup. «Les grans decisions de la comarca no es plantegen en els òrgans de representació democràtica ni s'hi busca el consens, sinó que les adopten gestors de diverses administracions (tots ells del PSC, òbviament)», afegeix la formació política de Sant Pere de Ribes.

«Motor econòmic»

CiU-Via afirma que ja ha sol·licitat que els responsables del consorci sanitari els expliquin «el detall del projecte»; així mateix, el grup demana «a tota la ciutadania de Sant Pere de Ribes que estigui alerta». «En el procés encetat la setmana passada es va posar en joc l'atenció sanitària de bona part de la població, però també el principal motor econòmic i social que tenim», diu el grup. CiU-Via dubta que «l'alcalde i el seu govern socialista siguin capaços d'abordar amb eficàcia una situació crítica com la que s'acosta». El grup convida «totes les forces polítiques i tota la societat civil al diàleg responsable per vetllar per allò que és nostre i que tan bo ha sigut, durant tants anys», en referència a l'hospital. D'altra banda, CiU-Via reclama que si el Sant Camil «perd la condició d'hospital d'aguts», es garanteixi, com a mínim, «l'atenció d'urgència de 24 hores a Ribes».

Desconfiança

CiU-Via desconfia del poder d'implicació de l'equip de Josep Antoni Blanco en el futur de l'hospital Sant Camil. «Si s'ha de convertir en centre sociosanitari, passa de ser una realitat a ser una promesa en la qual, necessàriament, haurà d'intervenir l'Ajuntament, com en qualsevol projecte d'activitats», diu el grup. «Cap de les promeses relacionades amb activitats en què ha intervingut Josep Antoni Blanco no s'ha fet realitat», afegeix la formació, posant com a exemple projectes del govern local al municipi com «els hotels a Solers i can Coll, el parc del motor a l'Autòdrom, el parc tecnològic o el parc sociosanitari».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR