Geli diu que els centres de salut de pobles petits fixen la població de la Catalunya rural

La consellera nega negligències al contagi de l'hepatitis C

Marina Geli va dir que els ciutadans de Catalunya tenen el valor d'haver sabut construir el país des de baix i saben jerarquitzar. Segons ella, l'educació i la sanitat han estat i són una prioritat i, per això, les escoles i els centres de salut, com ara el que ahir va posar la primera pedra, han estat elements claus perquè la gent pugui viure a la Catalunya rural. «El nou hospital que construïm a Olot és un somni fet realitat, que genera un sentiment de pertinença al territori. Què seria la Garrotxa sense l'hospital?», va preguntar-se tot afegint que, segurament, a hores d'ara hi hauria molts menys habitants que els actuals.

El nou centre de salut, que dependrà de l'hospital olotí, tindrà 320 metres quadrats i es construirà amb un pati intern que separarà els consultoris de les sales d'espera i de la zona de recepció i serveis, ha comportat la inversió, de Salut, de 900.000 euros. L'alcalde, Josep Soler, va destacar la sensibilitat de l'empresa concessionària, Construccions Pallars, per haver agafat industrials de les Planes com a proveïdors. A més, va reclamar a Geli un centre de dia per atendre la gent gran del poble. Després, la consellera va afirmar que no hi havia cap evidència de negligència en el contagi de l'hepatitis C a 7 pacients d'hemodiàlisi de l'Institut Nefrològic que gestiona la multinacional Fresenius Medical Care, concertat amb el Servei Català de la Salut. Segons ella, sembla que podria tractar-se d'un error humà involuntari en el procediment d'ús d'algun medicaments que s'utilitzaven. Salut tancarà d'aquí a 15 dies l'expedient informatiu i sabrà si tots els pacients s'han infectat amb el mateix virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Habiliten un app municipal per facilitar la comunicació amb els veïns

VILAFANT
SOCIETAT

L’Ajuntament d’Esplugues ha trobat casa al 68% dels veïns d’El Barco

Esplugues de llobregat
URBANISME

L’Ajuntament de Reus destina 2,1 milions al manteniment de la via púbica

Reus

Uns 200 professionals participen en la Jornades SIG Lliure a la UdG

GIRONA
SOCIETAT

Punt mòbil d’assessorament laboral per a temporers de Ponent

Lleida
societat

600 sancions a usuaris de patinet elèctric per incomplir la normativa

Granollers

Sant Joan de Déu rebrà 60 milions d’Amancio Ortega per al centre de malalties rares

Barcelona
societat

El programa per combatre la soledat no volguda s’estén a 50 barris

igualada

Nou circuit d’urgència per a casos de maltractaments a persones grans

GIRONA