Elena i Blanco demanen que es fugi de «picabaralles localistes» en la sanitat

Els alcaldes de Vilanova i Sant Pere de Ribes defensen junts la reordenació hospitalària al Garraf

L'alcalde de Vilanova i president del Consorci Sanitari del Garraf, Joan Ignasi Elena, i l'alcalde de Sant Pere de Ribes, vicepresident del govern territorial de Salut i president del Consell Comarcal, Josep Antoni Blanco, van voler donar una imatge d'unitat per tirar endavant la reordenació hospitalària del Garraf. En una roda de premsa al Consell, ahir al matí, els dos alcaldes van defensar el projecte. «Estem satisfets del resultat, d'haver aconseguit aquest projecte de reordenació hospitalària que permetrà l'existència de dos grans hospitals», va assegurar Joan Ignasi Elena, que va insistir en el treball conjunt dels dos ajuntaments per tirar endavant la reforma.

Interès comarcal

Els dos alcaldes van destacar que tant la construcció del nou hospital d'aguts de Vilanova com l'especialització del Sant Camil en un centre d'atenció sociosanitària responen a un interès comarcal. «Per al president del consorci i per als sis membres del consorci –integrat pels ajuntaments del Garraf i el de Cunit, a més de les fundacions dels dos hospitals– és tan important, i tan seu, el pla funcional de l'hospital d'aguts com el del sociosanitari», va dir l'alcalde de Vilanova. «Al final, si hi ha alguna queixa de les mancances en un centre o en l'altre, és tant un problema dels ciutadans de Sitges com dels de les Roquetes o Vilanova. Tenim el mateix objectiu», hi va afegir Elena.

En el mateix sentit es va expressar l'alcalde de Sant Pere de Ribes, que va fer una crida a la unió comarcal per definir la nova organització hospitalària. «Si tenim aquestes picabaralles localistes, no sumem. Ha arribat l'hora de sumar», va destacar Blanco, reiterant que «la voluntat política d'aquest territori és anar junts».

Els alcaldes van explicar que els plans funcionals que estan elaborant els tècnics del Consorci Sanitari del Garraf hauran d'estar enllestits abans de Setmana Santa. Aquests plans definiran els serveis que oferiran tant el nou hospital d'aguts de Vilanova com el centre de Ribes.

Docència i investigació

Com a exemple de l'esperit comarcal pel qual aposten els governs de Sant Pere de Ribes i Vilanova, Blanco va esmentar una altra de les demandes que ha fet el seu municipi: l'impuls d'un centre de docència i investigació en l'àmbit sociosanitari «al voltant de l'hospital Sant Camil». «Quan diem al voltant no volem dir que físicament hagi d'estar a 100 metres de l'hospital», va explicar Blanco. «Seríem uns rucs si no tinguéssim en compte experiències d'investigació de la UPC de Vilanova», va afirmar l'alcalde.

El 27 de febrer, el consell de federació del PSC de l'Alt Penedès i el Garraf va aprovar un document que aposta pel treball conjunt a l'hora d'aconseguir inversions paral·leles per al nou hospital vilanoví i per al Sant Camil; el partit va nomenar responsables del compliment d'aquest acord Blanco i Elena, juntament amb la diputada Mila Arcarons.

Crítiques al «brindis destructiu» de Convergència i Unió

Joan Ignasi Elena i Josep Antoni Blanco van criticar Convergència i Unió per haver fet un «discurs diferent» sobre el projecte de reordenació hospitalària a Sant Pere de Ribes i a Vilanova. Segons Blanco, per una banda CiU «està molt contenta que es faci un hospital a Vilanova» quan parla a la capital del Garraf; a Sant Pere de Ribes, però, el grup «es queixa» que el municipi «perdrà un hospital». «Creiem que aquests discursos els fan perdre credibilitat», va dir l'alcalde de Sant Pere de Ribes, que va negar que la comarca perdi cap hospital amb la reforma i que va demanar que s'abandonin «les estratègies polítiques» per treballar «tots a l'una». «És lògic que quan un no té responsabilitats de govern pugui fer aquest brindis destructiu, però penso que no fem cap favor», hi va afegir Blanco. L'alcalde va dir que entén que l'oposició opti per «dividir per vèncer», però va demanar que no s'«utilitzi» el «tema de la salut». «No dividim, perquè qui en sortirà perdent no és un partit, sinó el conjunt de ciutadans del territori», va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR