El Consorci Sanitari del Garraf rep 40.000 euros de Salut per millorar l'atenció en els parts naturals

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia del Consorci Sanitari del Garraf ha rebut una subvenció del Departament de Salut per valor de 40.000 euros per millorar la qualitat de l'atenció al part natural hospitalari. Els diners es destinaran a la compra d'una banyera, pilotes noves i a la instal·lació de barres d'esforç i fil musical, nous instruments que ampliaran el ventall de possibilitats que permetran que les dones escullin la posició més còmoda a l'hora de donar a llum.

Aquests estris s'afegiran al material ja existent, com ara les pilotes, la cadira de part i les dutxes calentes. Aquest material també el podran utilitzar totes les dones que així ho desitgin, independentment de l'opció de part.

El part natural consisteix bàsicament a realitzar la mínima intervenció obstètrica, de manera que només s'hi intervé quan és estrictament necessari, bàsicament quan sorgeix algun contratemps i amb l'objectiu de preservar la seguretat de la mare i el nadó. És una modalitat de part menys medicalitzada i intervencionista, tot i que disposa d'un acompanyament i de suport constant per part dels professionals, tant llevadores com metges especialistes en ginecologia.

Segons explica la coordinadora de llevadores del consorci, Marta Bernardó, «en un part «normal»; és a dir, aquell que comença espontàniament, sense factors de risc elevat i que es desenvolupa normalment, el part natural és una alternativa molt vàlida». Per a la responsable del servei, es tracta de «no actuar per accelerar-lo, respectar la dona, el seu moviment i la seva comoditat, i oferir-li acompanyament i suport durant tot el procés, sempre parant atenció a qualsevol complicació que pugui sorgir».

Una demanda creixent

El Consorci Sanitari del Garraf explica que, des de fa uns anys, hi ha hagut un canvi de tendència en l'atenció als parts; la demanda creixent entre les dones i les seves parelles és la de disposar d'una modalitat de part menys intervencionista, que permeti una participació més activa de la parella en el moment del naixement. Per aquest motiu, des de l'any 2007 el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha destinat esforços encaminats a potenciar el part natural hospitalari, en forma de protocols d'actuació i subvencions per a l'adquisició de material específic que permet millorar aquesta atenció. La subvenció rebuda pel Consorci Sanitari del Garraf s'emmarca en aquest increment dels recursos per als parts naturals potenciats arreu de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró