Satisfacció del consistori ribetà per l'ampliació del nombre de llits que preveu el pla funcional del Sant Camil

Com a centre sociosanitari, l'hospital passarà dels 160 llits actuals a 220

«Les demandes aprovades en el ple de Sant Pere de Ribes en allò que té a veure amb el Sant Camil estan plantejades en la seva totalitat», va assegurar l'alcalde del municipi en una roda de premsa, ahir. El pla funcional, que recull els serveis que oferirà l'hospital ribetà un cop es transformi en un centre sociosanitari, provoca una «satisfacció moderada» a l'equip de govern del municipi (PSC, ICV i ERC). Josep Antoni Blanco continua insistint que Sant Pere de Ribes no perd un hospital, sinó que en guanya un d'ampliat. «En aquests moments hi ha uns 158 llits. La previsió és que el 2020 n'hi hagi 220 o 230, tot i que l'increment del nombre de llits s'hauria de començar aviat», diu l'alcalde.

Investigació

A banda de la incorporació de serveis com l'atenció de la salut mental o la rehabilitació, el pla funcional també preveu «habilitar espais d'investigació, desenvolupament i recerca sobre la llei de la dependència al voltant de l'equipament del Sant Camil», una altra demanda de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

L'única petició que de moment no es preveu és la millora de l'atenció primària al municipi, tenint en compte que el pla funcional se centra en el servei hospitalari.

Els darrers mesos, l'alcalde de Sant Pere de Ribes ha insistit en la necessitat de simultaniejar les inversions per construir el nou hospital d'aguts de Vilanova i per reformar l'hospital Sant Camil –actual hospital d'aguts–. En aquest sentit, Blanco explica que «les obres no podran començar en el mateix moment», tenint en compte que fins que el nou hospital de Vilanova no estigui en marxa no podran començar les obres més importants del Sant Camil, per tal de mantenir el servei als pacients.

Tot i això, l'alcalde demana la «garantia» que «el compromís d'execució d'aquestes actuacions es faci en el mateix moment». «L'acord polític referendat pel govern de la Generalitat, la signatura del compromís, ha de ser per a totes dues actuacions», destaca l'alcalde de Sant Pere de Ribes.

Inversió de 110 milions

Josep Antoni Blanco situa la inversió total a la comarca en uns 110 milions d'euros, 90 dels quals serien per al nou hospital de Vilanova, i entre 10 i 20, per a la remodelació de l'hospital Sant Camil.

La ponència del Consell Comarcal del Garraf dedicada a la sanitat ha analitzat el pla funcional dels dos hospitals del Garraf els darrers dies. Segons Josep Antoni Blanco, ara el Departament de Salut ha d'aprovar el document, un pas que anirà seguit d'un conveni entre el consorci del Garraf i la Generalitat per poder tirar endavant el concurs d'idees per impulsar les obres dels dos centres.

L'alcalde de Sant Pere de Ribes preveu que els tràmits «de decisió política» estiguin enllestits al juliol per evitar que les eleccions al Parlament, i després, les municipals, endarrereixin el projecte sanitari de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva