Salut

Activitat a mig gas a la demarcació

Primer dia amb activitats suspeses i serveis adaptats als límits de capacitat fixats pel govern, mentre es cancel·len més actes i la societat es prepara per al tancament avui d’escoles

Tot a mig gas. Així es va viure el dia d’ahir a la demarcació de Girona, el primer amb activitats cancel·lades i serveis adaptats a les restriccions de la Generalitat sobretot pel que fa a les capacitats. Els consistoris gironins, a més, van emprendre noves mesures i van anul·lar més actes i van tancar més equipaments, seguint les recomanacions del govern català. Alhora la ciutadania ja es preparava per avui, quan l’activitat encara es reduirà més, amb el tancament de tots els centres d’ensenyament, des de les escoles bressol fins a les universitats.

Des del sindicat de mestres Ustec, Xavier Diez va assenyalar que es tracta “d’una mesura excepcional en una situació d’excepcionalitat”. Des de la Ustec hi donaven ple suport, igual que la Fapac, l’associació de pares i mares d’alumnes. Les entitats del món educatiu creien necessari, però, que s’estableixin mesures per a la flexibilitat laboral per cuidar dels infants. Diez feia referència a establir l’obligatorietat del teletreball.

Girona i Gironès

L’Ajuntament de Girona, que dimecres ja va suprimir els menjadors socials i els cursets als centres cívics, va decidir ahir fer un pas més i tancar també els equipaments, seguint les indicacions del govern català. Es va subratllar que tot i que els centres cívics estiguin tancats, els treballadors romandran al seu lloc per garantir les necessitats dels serveis públics. Des del consistori es va destacar que s’estava avisant els veïns afectats, tot insistint als col·lectius més vulnerables que, en la mesura del possible, es quedin a casa. L’objectiu, van deixar clar, és reduir al mínim tota l’activitat pública i ja s’està treballant per garantir els serveis bàsics en cas d’empitjorament de la situació. Així s’estan fent plans de contingència i protocols interns a cada àrea per garantir el correcte funcionament de serveis com ara l’atenció ciutadana, la neteja, el subministrament d’aigua potable i el transport públic si es passés a fases superiors d’alerta. D’altra banda, es van aprovar diverses mesures de conciliació familiar per als treballadors municipals.

A Salt es van tancar totes les instal·lacions esportives i es van suspendre totes les activitats municipals a la Coma Cros i també al centre de recursos Gent Gran, a més del programa Juguem?

A Llagostera s’han suspès totes les activitats culturals, socials esportives i educatives. Es va tancar el centre de dia i es van suspendre les visites a la residència Josep Baulida. També a Cassà van prendre les mateixes mesures.

Alt Empordà

A Figueres es va activar ahir el Pla de Protecció Civil en fase d’alerta i es va crear un comitè de crisi i es van tancar una desena d’equipament municipals. Els centres cívics també estan entre els equipaments que queden clausurats, junt amb els esportius, com són els pavellons –Roser Llop i Rafel Mora–, l’oficina jove, la piscina municipal i l’estadi Albert Gurt. La Fira del Bunyol i la Cursa de Sant Josep, programades per al cap de setmana vinent, van quedar definitivament anul·lades.

A Vilajuïga es van ajornar fins a mitjan octubre les proves de la cursa de muntanya Entre Castells i la Fira de Muntanya i Esports d’Aventura Fira de la Muntanya, que s’havien de fer aquest cap de setmana. La Gran Cavallada de Peralada d’aquest diumenge també és una altra activitat que ha quedat ajornada.La Ruta de les Tapes de Roses, prevista del 20 al 29 de març i que es va presentar oficialment ahir, també perilla, l’Ajuntament i el sector ho estan valorant i anunciaran avui divendres si es mantéha .

Baix Empordà

El Consell Comarcal del Baix Empordà va suspendre totes les activitats esportives, extraescolars i de formació organitzades durant 15 dies prorrogables, a més de les dues sessions informatives sobre prevenció d’incendis programades per avui a Esclanyà i per al 3 d’abril a Begur i, a més, tots els actes públics. Les mesures als ajuntaments varien, mentre que a Palafrugell han tancat tots els equipaments, a Palamós se suspenen tots aquells actes amb més de 1.000 persones. Oberts tots els serveis públics municipals, sense activitats programades i controlant-ne la capacitat. En aquest sentit, als actes que siguin organitzats en qualsevol equipament municipal tancat, es garantirà que no se superi la tercera part de la capacitat màxima assegurant una distància prudencial entre els assistents

Resta de la demarcació

A més de les mesures decidides dimecres, ahir l’Ajuntament de Banyoles va ordenar tancar espai jove Cal Drac, la cancel·lació de les activitats als casals de barri i la suspensió dels dos pròxims mercats setmanals del dimecres.

A la Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot va decretar el tancament de tots els equipaments públics i va anunciar que facilitarà el teletreball als treballadors.

Pel que fa a la Selva, l’Ajuntament de Blanes ha suspès, des d’ahir, tots els actes i activitats durant 15 dies. No hi haurà cap acte al Teatre Municipal ni cap entrenament ni partit a la Ciutat Esportiva. El Consell de la Selva recomana als veïns que facin les gestions per telèfon i de manera telemàtica.

(Aquest article ha estat realitzat per Lurdes Artigas, Gemma Busquets, Joan Puntí, Joan Trillas, Ramon Esteban, Jordi Ferrer i Jordi Casas).

Sense la Fira del Vaixell d’Ocasió d’Empuriabrava

e.c

Entre altres esdeveniments d’importància que queden cancel·lats a la comarca de l’Alt Empordà hi ha Fira del Vaixell d’Ocasió d’Empuriabrava, que inicialment estava prevista del 4 al 12 d’abril i que, segons informa l’ACN, s’anul·la, sense nova data per ara. Aquesta mostra, la més gran del sector nàutic a tot l’Estat, arribava aquest any a la 32a edició i reuneix en l’entorn del port de la marina més de 450 embarcacions de tot tipus en exposició. A banda del volum de negoci d’aquest sector, l’absència de la Fira del Vaixell també és significativa en el sentit que les cancel·lacions ja van més lluny del mes de març i afectaran la temporada alta de Setmana Santa.

La UdG oferirà activitat acadèmica a distància

j.t

La UdG ha cessat l’activitat acadèmica presencial a partir d’avui i durant dues setmanes. En aquest sentit, la UdG ha posat en marxa mecanismes per mantenir l’activitat acadèmica a distància. El personal docent i investigador (PDI) i el d’administració i serveis (PAS) treballarà de manera activa per mantenir la qualitat de la docència en aquest nou context. Aquestes mesures es preveuen al pla de resposta de la incidència del Covid-19, iniciat el 25 de febrer.

El pla de resposta a la incidència del Covid-19 preveu un quart escenari que implicaria un eventual tancament de la institució en el cas que s’activés el nivell d’emergència 2 del Procicat.

Control de la capacitat a l’OAC de la Generalitat

g. busquets

L’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de la seu de la Generalitat a Girona va aplicar ahir diferents mesures, entre les quals controlar la capacitat. “Cada dia venen més de 500 persones. El problema és que es concentren entre les deu del matí i la una del migdia”, va assenyalar la directora de l’OAC a Girona, Mercè Nadal. Així, als bancs de la zona d’espera, intercalada a la zona d’atenció, van avaluar quantes persones hi havia esperant, “mai més de deu” i “van mantenint la distància de metre i mig”, va dir Nadal. Per altra banda, també van instal·lar una taula per ampliar la distància entre persones informadores i el públic a més de doblar les mesures higièniques.

A Lloret, tancament quasi generalitzat

j.f

A Lloret van tancar, des de les 3 de la tarda, la majoria d’equipaments municipals, com ara el Teatre, la Biblioteca, el casal de la gent gran, els centres cívics i la piscina. Es mantenen serveis mínims a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC), el Servei d’Ocupació Municipal (SOM) i l’Oficina de Turisme del Museu del Mar.

Sant Feliu atura la Capitalitat de la Sardana

j.t

A Sant Feliu de Guíxols un dels actes més representatius que s’ha ajornat és la proclamació de la Capitalitat de la Sardana, prevista per al 21 de març. El municipi va agafar el testimoni de Perpinyà, la capital sardanista del 2019, que enfila la recta final d’un programa que es clourà el diumenge 8 de març a l’església dels Dominicans.

Els avis del centre de dia d’Arbúcies, a casa

j.f

Seguint els criteris de la Generalitat, la residència casa de repòs d’Arbúcies restringeix les visites al centre, “igual que les sortides dels residents”, va informar l’Ajuntament. El centre ofereix 68 places. A més, els responsables han recomanat que la vintena de residents del centre del dia es quedin a casa “fins a nova ordre”.

Sense presentació del llibre de cuina de l’Empordanet

j.t

La Cuina de l’Empordanet ha suspès la presentació del llibre 25 anys de la Cuina de l’Empordanet, previst per aquest diumenge. La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu gastronòmic creat el 1995 que aplega un grup de professionals de la cuina i de la restauració, que treballa en la difusió de la cuina del Baix Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges