Salut

Els gestors sobre la campanya de la renda: “Si l’administració no fa un cop de cap allargant els terminis, patirem molt”

Els despatxos ja van desbordats aquests dies per la presentació de milers d’ERTO causats pel coronavirus

La sobresaturació que viuen aquests dies els gestors amb milers d’empreses presentant ERTO a Treball com a conseqüència de la davallada de l’activitat pel coronavirus s’hi suma, a partir d’aquest dimecres, l’inici de la campanya de la declaració de la renda. La membre de la Comissió Fiscal del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya Concha Forteza adverteix a l’administració que haurà d’estendre la data límit més enllà del 30 de juny. “Si no fan un cop de cap i allarguen els terminis, crec que patirem molt”, avisa en declaracions a l’ACN. I és que a banda dels ERTO i la campanya de la renda, els gestors continuen altres tasques ordinàries, com la presentació dels IVA trimestrals abans del dia 20.

El Col·legi Oficial de Gestors Administratius ha advertit que la campanya de la renda corresponent al 2019 serà “molt complicada” perquè abans del dia 20 d’aquest mes s’han de presentar les declaracions trimestrals d’IVA, retencions o fer altres pagaments d’empreses de les quals els mancarà molta informació. “L’empresari petit no està tan preparat per tenir-ho en programes informàtics des dels què et puguin passar les dades. Molta gent ve al despatx amb les factures”, argumenta.

Per tot plegat, Forteza veu “horrible” que l’Agència Tributària no allargui més el termini per presentar la declaració de la renda però opina que no tindrà més opció perquè també es veurà sobrepassada a partir del maig, quan es comencin a fer les declaracions presencials amb cita prèvia.

Segons Forteza, molts despatxos de gestors administratius aquests dies ja fan jornades de 12 hores els set dies a la setmana per fer front a la sobrecàrrega de feina pels ERTO i perquè els treballadors afectats puguin cobrar aviat les prestacions d’atur. “Sempre ens en sortim al final, ara estan treballant a tota hora per posar en marxa els ERTO i treballadors puguin rebre el seu atur, però és complicat i un esforç molt gran”, assenyala. Tot i així dubta que acabin incrementant les plantilles per fer-hi front ja que els treballadors han de tenir coneixements molt específics.

Per últim, la membre del Col·legi de Gestors Administratius demana als contribuents que no tinguin pressa a confirmar l’esborrany pensant que cobraran abans la devolució, si s’escau. “Una declaració porta molta informació i no tota és a l’esborrany. Hi ha coses que s’han d’afegir i rectificar”, comenta Forteza, que afegeix que malgrat l’opció de poder verificar les dades per via telemàtica “hi ha molts ciutadans que venen als despatxos i continuaran venint”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona