Salut

Coronavirus

Sanitat autoritza l’obertura de piscines per ús esportiu individual a la fase II

Els usuaris han de mantenir la distància de seguretat i l’aforament de les instal·lacions es limita al 30%

Els locals on es desenvolupin actes i espectacles culturals podran obrir als territoris en fase I

El ministeri de Sanitat ha decidit flexibilitzar les mesures de la fase I i la fase II, que són les que es continuaran aplicant a partir de dilluns a la pràctica totalitat de l’Estat.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’aquest dissabte publica una modificació de l’ordre ministerial del passat 16 de maig per la qual s’autoritza l’obertura de piscines a les zones que estiguin a la fase II de la desescalada per la “pràctica esportiva individual” o fins a un “màxim de dos persones en les modalitats així practicades” si es mantenen les “mesures de seguretat i protecció” i la distància de seguretat de dos metres.

Segons el butlletí, quan la piscina es divideixi en carrils d’entrenament “s’habilitarà un sistema d’accés i control que eviti l’acumulació de persones”. En qualsevol cas, s’haurà de “respectar el límit del 30% de capacitat d’aforament d’ús esportiu de cada piscina”.

Pel que fa a les instal·lacions esportives cobertes, queda permesa “la pràctica esportiva individual o aquelles pràctiques que es puguin desenvolupar per un màxim de dues persones en el cas de modalitats així practicades, amb l’excepció de les modalitats practicades per parelles”. En qualsevol cas, caldrà evitar el contacte físic i mantenir la distància de seguretat de dos metres. L’aforament de cada instal·lació es limitarà al 30%, “tant pel que fa a l’accés com durant la pròpia pràctica”, i caldrà habilitar un sistema d’accés que eviti l’“acumulació de persones i compleixi amb les mesures de seguretat i protecció sanitària”.

Desconfinament cultural a la fase I
El BOE d’aquest dissabte recull una altra disposició per la qual es permet als territoris que estan en fase I reobrir “tots els locals i establiments en els quals es desenvolupin actes i espectacles culturals” sempre que no superin el terç d’aforament autoritzat. Si són locals tancats, no hi podrà haver més de 30 persones i, si són a l’aire lliure, l’aforament màxim serà de 200 persones. Les persones que convisquin al mateix domicili podran romandre junts, però hauran de mantenir la distància de seguretat amb els altres espectadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA