Salut

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes avança a la Generalitat 7,4 milions per renovar els centres de salut

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes avançarà a la Generalitat uns 7,4 milions d'euros per construir el nou centre bàsic de salut de Ribes i per ampliar el de les Roquetes. Tots els grups municipals van votar a favor dels convenis entre l'administració local i el Departament de Salut en el ple de dimarts al vespre; l'acord preveu que la Generalitat retorni el cost dels dos edificis (uns 4,7 milions el de Ribes i uns 2,7 el de les Roquetes) entre el 2011 i el 2015. Segons l'alcalde, l'avançament de l'import evitarà un endarreriment mínim de dos anys més en la renovació dels dos equipaments.

El nou centre de salut de Ribes estarà instal·lat al passeig de la Circumval·lació i permetrà quintuplicar l'espai de les instal·lacions actuals. La previsió de l'Ajuntament és que les obres comencin en un termini màxim de quinze mesos després de l'aprovació del conveni per part de la Generalitat, i que acabin abans de 30 mesos. Pel que fa al nou equipament de les Roquetes, les obres hauran de començar abans de quinze mesos i acabar abans de dos anys. Tenint en compte que l'ampliació es farà a l'edifici que ocupa actualment el casal d'avis de les Roquetes, les obres dependran de la construcció d'un nou espai municipal per a la gent gran. Així, l'Ajuntament construirà un casal que també farà les funcions d'un centre de dia per a la tercera edat, i que estarà situat als baixos de la promoció d'habitatge social del Parc Central de les Roquetes; aquesta actuació anirà a càrrec de l'empresa municipal Garraf Promocions i costarà 1,7 milions d'euros. Segons l'alcalde, el nou local per a la gent gran estarà llest en un termini d'entre dotze i quinze mesos.

Rebaixa dels sous

Un altre dels acords aprovats per unanimitat en el ple va ser la rebaixa d'un 7% del sou dels regidors amb dedicació exclusiva (quatre en total), i d'un 5% en el cas de la resta de regidors dels diferents grups municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona