Salut

Trump cancel·la la convenció republicana a Jacksonville per l’avenç de la pandèmia

La decisió és la confirmació del canvi del rumb del president dels EUA davant la Covid-19

Els EUA superen els quatre milions de contagis amb nous rècords diaris

A poc més de tres mesos de les eleccions, el president dels EUA, Donald Trump, va anunciar per sorpresa dijous al vespre la cancel·lació de la Convenció Nacional Republicana, prevista pels dies 25,26 i 27 d’agost a Jacksonville (Florida). El president va reconèixer que “no és el moment apropiat”, a l’inici de la seva roda de premsa sobre la Covid-19, la tercera en tres dies consecutius centrada en el virus, després que el maig hagués deixat de parlar-ne.

A poc més de tres mesos de les eleccions, Trump diu així adeu a un dels més multitudinaris actes electorals de campanya, en què delegats, alts càrrecs i autoritats republicanes s’agrupen al voltant del seu líder per impulsar-lo cap a la reelecció. És manté, però, la reunió de delegats convocada pel 24 d’agost a Charlotte (Carolina del Nord), en la qual Trump serà oficialment nomenat candidat república a les eleccions presidencials de novembre.

“He de protegir els nord-americans. És el que sempre he fet i sempre faré. No hi ha res més important que protegir la nostra gent”, va dir Trump. “Vaig mirar el meu equip i els vaig dir que el moment per aquest esdeveniment no era apropiat, no està bé amb el que està passant ara mateix”, va dir Trump en al·lusió a la situació a Florida, el tercer estat amb més contagis després de Califòrnia i Nova York. L’acte complet estava previst inicialment que es fes a Charlotte, però Trump va forçar el Partit Republicà a traslladar-lo a Florida després que les autoritats locals a Carolina del Nord haguessin limitat la capacitat permesa als llocs per la pandèmia.

Després que hagués començat la setmana cedint en algunes les seves posicions, com el rebuig de l’ús de la mascareta, la cancel·lació de la convenció representa la confirmació d’un canvi de rumb en la gestió de la pandèmia després que els EUA no hagin aconseguit doblegar la corba de contagis. Tot al contrari, continua pujant amb nous rècords de contagis diaris. Aquesta setmana ja havia començat a cedir en les seves posicions, com ara la del rebuig de l’ús de la mascareta, que sempre havia mantingut públicament i que ara considera un gest patriòtic posar-se-la. Dijous es van registrar als EUA 76.570 casos més que el dia anterior i 1.225 noves morts, la xifra de defuncions més alta des de maig. El nombre total de contagis supera ja la xifra de quatre milions de casos confirmats i el de morts se situa en 144.167, d’acord amb el recompte independent de la Universitat nord-americana Johns Hopkins.

Amb aquesta onada de nous contagis, amb les hospitalitzacions creixent i els morts superant el miler per dia, la qual cosa no es veia des de final de maig, l’estratègia de l’administració Trump en la lluita contra la Covid-19 ha estat fallida i s’ha reflectit en les enquestes. El seu adversari, el demòcrata Joe Biden, ha criticat amb força la gestió de Trump de la pandèmia i els sondejos li donen un avantatge de fins a 15 punts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà